Παράταση του προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού ζητούν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Σειρά επαφών είχε το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Η τρίαινα», με κυβερνητικούς παράγοντες και τη ΓΣΕΕ με στόχο την επίλυση προβλημάτων, όπως την παράταση προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο εργάζονται μέλη του, με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, οικονομικά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Σε ενημερωτικό σημείωμα, το σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Τη Δευτέρα 25-9-2023 πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη παράσταση μας στο Υπουργείο Οικονομικών. Στη συνέχεια ο πρόεδρος και γραμματέας του Σωματείου μας, μαζί με τον δικηγόρο μας, συναντηθήκαμε με εκπρόσωπο του Υπουργού.

Στη συνάντησή μας αυτή του θέσαμε όλα τα θέματα. Για την ειδική διαχείριση και τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες, την τροπολογία για την παράταση του προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, την απορρόφηση αριθμού εργαζομένων απευθείας στο Πολεμικό Ναυτικό, προγράμματα σχετικά με τους εργαζόμενους που έχουν ηλικία πάνω από 55 ετών.

Το κλίμα ήταν πολύ καλό. Μας γνωστοποίησε ότι πράγματι η ειδική διαχείριση έχει υποβάλει αίτημα για την απόδοση του παρακρατηθέντος φόρου κατά την πληρωμή του ποσού του ICC, ότι το Υπουργείο το βλέπει θετικά και ότι πιέζει την ειδική διαχείριση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επαλήθευσης , πίνακα κατάταξης και την λήξη της ειδικής διαχείρισης. Επίσης ότι το Υπουργείο βλέπει θετικά και τα εργασιακά και προσυνταξιοδοτικά θέματα που του θέσαμε.

Την Τρίτη 26-09-2023 έγινε συνάντηση του Προεδρείου  με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου συζητήθηκε η παράταση του προγράμματος με το ΠΝ και οι προτάσεις μας για τα εργασιακά μας θέματα.

Την ίδια μέρα, στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Επικρατείας κ. Παπασταύρου με την οποία του ζητούμε να αναλάβει την πρωτοβουλία εκ μέρους της Κυβέρνησης με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας για την παράταση του προγράμματος με το ΠΝ για ένα τουλάχιστον τρίμηνο. Το ζητούμε επίσης να προγραμματίσει συνάντηση με το Σωματείο για να συζητήσουμε τα εργασιακά και προσυνταξιοδοτικά θέματα που έχουμε θέσει και στους συναρμόδιους Υπουργούς.

Την ίδια μέρα είχαμε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Τους ενημερώσαμε για όλα τα θέματα και τους ζητήσαμε η ΓΣΕΕ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την Τετάρτη 27-9-2023 , μετά από τις συντονισμένες ενέργειές μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και στελεχών των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Από την ενημέρωση που είχαμε,  υπάρχει πρόθεση για παράταση του προγράμματος με το ΠΝ. Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις μας το Πολεμικό Ναυτικό. Περιμένουμε να υπάρξει επίσημη Κυβερνητική διαβεβαίωση για την παράταση του προγράμματος μέχρι τη Δευτέρα. Εάν δεν έχουμε απάντηση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος