Η παράταση στο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού «κρατάει» θέσεις εργασίας στα Ναυπηγεία έως τέλη Σεπτεμβρίου

Συνεχίζεται το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, όπως προβλέπει διάταξη στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, από το Υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα την παράταση της απασχόλησης των εργαζομένων έως τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, «Η Τρίαινα».

Σε ενημέρωση προς τους εργαζόμενους το σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αμέσως μετά θα υπογράψουμε τις νέες συμβάσεις εργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό.

Τη Δευτέρα συναντηθήκαμε με το τον Διευθυντή του Υπουργού Εργασίας κ. Θεοδωράτο, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ είδαμε εκτός προγράμματος και τον ίδιο τον Υπουργό. Ενημερώσαμε τον διευθυντή για τις εξελίξεις στο ναυπηγείο, για τα αιτήματά μας και από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράτος με τις ενέργειές του μεσολάβησε έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατάθεση της διάταξης μας στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο Υπουργείο συναντήσαμε και το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στους οποίους αναπτύξαμε τα θέματα μας και ζητήσαμε τη συμπαράταξή τους και δεσμεύτηκαν ότι θα είναι μαζί μας στον αγώνα. Στην συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Υπουργό το πρώτο θέμα συζήτησης που τέθηκε ήταν τα αιτήματά μας.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση μας ζητήθηκε να παραβρεθούμε και αφού μας δόθηκε ο λόγος να αναπτύξουμε τα αιτήματά μας θέσαμε ως άμεσο και επείγον θέμα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων, καθώς και όλα τα άλλα ζητήματα που εκκρεμούν, όπως είναι τα προσυνταξιοδοτικά προγράμματα και η κάλυψη απωλειών από τις οφειλόμενες αποδοχές μας. Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα εξεταστούν όλα τα θέματα με θετική διάθεση και συμφωνήσαμε να γίνει νέα συνάντησή μας με τον Υπουργό στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος