Παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας από τον πατέρα των παιδιών – Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί στην ανακρίτρια

Στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της. Πριν από τη μεταγωγή της εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη για την προφυλάκισή της, ενώ αμέσως μετά ξέσπασε σε κλάματα, κινητοποιώντας τον μηχανισμό στις φυλακές για την αποφυγή αυτοτραυματισμού της. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί στην ανακρίτρια ο πατέρας των τριών παιδιών για παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

Πάνοπλοι αστυνομικοί μετέφεραν στις φυλακές Κορυδαλλού την 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η διοίκηση των φυλακών εκπόνησε ειδικό σχέδιο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλέγμα ασφαλείας γύρω από την κρατούμενη, η οποία θα επιτηρείται όλο το 24ωρο από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, θα χρησιμοποιεί καρτοτηλέφωνο σε χώρο όπου θα βρίσκεται μόνο η ίδια, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της υπό το φόβο να δεχτεί επίθεση.

Αυτό που φέρεται να ζήτησε είναι να έχει τηλεόραση στο κελί της, ενώ ζητούσε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να της ανάβουν τσιγάρο καθώς για λόγους ασφαλείας δε μπορούσε να έχει αναπτήρα.

Μέχρι την τελευταία στιγμή η ίδια δεν πίστευε ότι θα προφυλακιστεί. Όταν το συνειδητοποίησε άρχισε να κλαίει και να φωνάζει.

«Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδεχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δε ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Η 33χρονη υποστήριξε ότι η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στο παιδί, σύμφωνα με τις καταθέσεις των ειδικών, θα έπρεπε επιφέρει το θάνατο μέσα σε 20 λεπτά. Ωστόσο ο θάνατος επήλθε μετά από 40 λεπτά, ενώ ανέφερε ότι εν μέσω των προσπαθειών ανάνηψης του παιδιού της έγινε αλλαγή βάρδιας του προσωπικού.

«Υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή» ανέφερε στην απολογία της.

«Άστοχη η γραμμή υπεράσπισης της κατηγορούμενης σχετικά με τη χρήση κεταμίνης, η ουσία αυτή δεν εμπεριέχεται στη νοσηλεία ασθενών» τόνισε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου

«Εάν υπάρχει η ουσία, ζητάμε έγγραφη απάντηση εάν υπάρχει βιβλίο που τηρείται σχετικά με τη διακίνησή της» είπε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Όθων Παπαδόπουλος.

«Βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στη μικρή ασθενή, η ουσία αυτή, είτε αυτούσια, είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος» δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων, Μανώλης Παπασάββας.

Η 33χρονη θα εξεταστεί από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στο κελί της.

Η συνέντευξη του πατέρα

Ο πατέρας της 9χρονης αδυνατεί να πιστέψει ότι η γυναίκα του και μητέρα των τριών παιδιών του που πέθαναν διαδοχικά μέσα σε τρία χρόνια, είναι κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης τους.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, στο ereportaz TV, ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, παραδέχθηκε ότι η ουσία κεταμίνη, από την οποία πέθανε η μεγάλη του κόρη, δεν υπήρχε στο νοσοκομείο Παίδων.

«Δεν υπήρχε η ουσία στο νοσοκομείο… Και είναι κάτι που το έμαθα εγώ σήμερα…Ότι αυτή η ουσία στο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν υπήρχε! Και δεν είναι τσεκαρισμένο μόνο από εμένα και από εσένα… Τσεκαρισμένο από οργανισμό φαρμάκων… Και κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο… Ήταν μόνη της! Και δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποια νοσηλεύτρια ή κάποιος γιατρός που θα μπορούσε να τη βάλει…».

Ο πατέρας ζητάει πλέον να μάθει την αλήθεια και για τα τρία του παιδιά:
«Ακόμη και τώρα θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη… Πώς την έδωσε… Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά…».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο πατέρας της 9χρονης, αναρωτήθηκε πως όλα αυτά τα χρόνια δεν αντιλήφθηκε τίποτα και εμφανίστηκε μετανιωμένος που δεν πέρασε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του.

«Νομίζω ότι μιλάμε για άλλη γυναίκα. Ότι μιλάμε για άλλο πρόσωπο. Δεν μπορώ να διανοηθώ, να χωνέψω ότι εγώ για εννέα χρόνια… Όχι για να αποποιηθώ ευθύνες. Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι τόσα άτομα…Έλεγα σε κάθε θάνατο ότι μετανιώνω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Αν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα! Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο! Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φθάσει αυτή η στιγμή…».

Παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας από τον πατέρα των παιδιών – Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί στην ανακρίτρια
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Άρση τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης ζήτησε η ανακρίτρια

Ξεκινά άμεσα τις ανακριτικές πράξεις η 18η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της 9χρονης από την Πάτρα, με κατηγορούμενη την 33χρονη μητέρα της.

Ήδη, ζήτησε την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης για να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων και τον τρόπο που φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της κατηγορουμένης, στην Πάτρα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον, προκειμένου να αναζητηθούν τα μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.

Χρήσιμα στοιχεία όμως εκτιμάται όμως ότι θα εισφέρει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της 33χρονης για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έψαχνε, μέσω διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε στην άτυχη Τζωρτζίνα.

Τόσο η ανακρίτρια όσο και ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης που θα υποβάλει τη σχετική πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, θεωρούν πως, μέσα από την άρση, θα καταφέρουν να συνθέσουν τα άγνωστα κομμάτια του «παζλ» τα οποία, ακόμη και μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, παραμένουν σκοτεινά.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, άμεσα αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα κληθούν να περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, εάν βέβαια δεν εμφανιστεί ο ίδιος αυτοβούλως έως τότε.

Στο μικροσκόπιο αναμένεται να μπει και το τάμπλετ της 9χρονης, με την κατηγορούμενη μητέρα της να υποστηρίζει ότι στην ηλεκτρονική συσκευή υπάρχουν μόνο παιδικές εκπομπές που έβλεπε το παιδί.

Υπόθεση θανάτου σπιτονοικοκυράς – Νέα έρευνα για το πώς «έφυγε» 

Σε εξέλιξη είναι και η έρευνα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας στην Πάτρα. Στοιχεία των ιατρικών φακέλων παραδόθηκαν στην Ασφάλεια, καθώς για τον θάνατο της γυναίκας εκδόθηκε απλό πιστοποιητικό.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, μία νέα έρευνα ανοίγει από την Αστυνομία στον απόηχο των αποκαλύψεων για τη δολοφονία του 9χρονου παιδιού και τον θάνατο των δύο αδελφών της. Πρόκειται για την υπόθεση του θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς (συνταξιούχο καθηγήτριας) της 33χρονης κατηγορούμενης και του συζύγου της.

Η γυναίκα αυτή έμενε στην ίδια πολυκατοικία με το ζευγάρι. Συγκεκριμένα ζούσε στον 2ο όροφο και νοίκιαζε στο ζευγάρι το ισόγειο. Η 69χρονη, η οποία αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και μάλιστα για μεγάλο διάστημα ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 και τρεις ημέρες μετά, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, κατέληξε.

Τι θα ερευνήσει η Αστυνομία: Το πρώτο είναι εάν υπήρχαν τριβές μεταξύ της 33χρονης κατηγορούμενης και της σπιτονοικοκυράς και εάν υπήρχαν τριβές ποια ήταν η φύση τους. Στο μικροσκόπιο θα μπει η οικονομική σχέση τους όσον αφορά στην καταβολή των ενοικίων.
Το πρώτο διάστημα η 33χρονη είχε αναλάβει να φροντίζει την 69χρονη, ωστόσο εδώ και πολύ καιρό είχαν αναλάβει άλλες γυναίκες τη φροντίδα της.

Θα εξεταστούν επίσης οι τελευταίες συναντήσεις μεταξύ της κατηγορούμενης και της 69χρονης συνταξιούχου, πότε έγιναν και εάν υπήρξε ή όχι παρουσία της 33χρονης στο νοσοκομείο.
Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ειρήνη Βασάλου, Αθανασία Σταμοπούλου, Μιχάλης Βασιλάκης, Ελένη Μπουγά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος