Παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο του Νίκου Παππά πρότεινε η Εισαγγελέας του Αρ. Πάγου

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα για το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστήριο καλείται πλέον να αποφασίσει εάν θα δικαστεί η όχι ο τότε υπουργός Ν. Παππάς με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη.

Η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη προτείνει να παραπεμφθεί για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με τους χειρισμούς του τότε, αλλά και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.

Είναι μία υπόθεση που βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2020 μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι υπήρξε εικονική συναλλαγή με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, προκειμένου να εξασφαλίσει ο ίδιος την απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό. Ο κ. Καλογρίτσας κατηγορεί το Νίκο Παππά ότι είχε ρόλο οργανωτής με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τότε κυβέρνησης μέσα από τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», φέρεται να είχε πει ο κ. Καλογρίτσας.

Ο ίδιος ο Ν. Παππάς πάντως αρνείται όσα του καταλογίζει ο επιχειρηματίας και μιλά για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης,

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αναμένεται πριν τη λήξη του δικαστικού έτους και αν τελικώς έχουμε παραπομπή του Νίκου Παππά, η συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου αναμένεται να γίνει πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος