Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των αρχαιοφυλάκων στην Ακρόπολη

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών χωρίς να έχει κληθεί το σωματείο. Συγκεκριμένα αναφέρει «συζητήθηκε χωρίς να έχουμε κληθεί και για διάφορους τυπικούς λόγους κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με απειλές για επιβολή υπέρογκων προστίμων και άλλων ‘’πειθαρχικών κυρώσεων».

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΠΕΥΦΑ, τόσο στην Ακρόπολη, όσο και στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους, θορύβησε την πολιτική ηγεσία και όσους προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν κομμάτι της λειτουργίας της Ακρόπολης.

Είναι γνωστό ότι η εταιρεία που θα πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό του ΟΔΑΠ, θα προσλάβει εργαζόμενους, χωρίς ΑΣΕΠ, που θα διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, θα εκδίδουν εισιτήρια και θα ελέγχουν οι ίδιοι τη γνησιότητά τους.

Για αυτό ζητάμε:

  1. Την ανάκληση του εν λόγω διαγωνισμού.
  2. Έναρξη διαλόγου με τους εργαζόμενους για την εύρυθμη λειτουργία του μνημείου και επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος