Πανελ. Ομοσπονδία Εφοριακών για Qatargate: Μετά τον Παναμά η Ελληνική Αρχή θα στείλει επιστολές και σε άλλες χώρες

Array

Για το αίτημα που έστειλε η Ελληνική Αρχή για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος στην τραπεζική αρχή του Παναμά, προκειμένου να μάθει εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Καϊλή – Τζιόρτζι, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο κ. Μπάμπης Καούκης, γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών.

Όπως εξήγησε αρχικά «Η κ. Καϊλή είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας. Ναι μεν έχει αποδοχές από Βέλγιο, αλλά κάνει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα, δεν υπόκειται σε διπλή φορολόγηση και για αυτό ελέγχεται στη χώρα μας. Σωστά ο δικός μας εισαγγελέας της Αρχής Ξεπλύματος έστειλε στη φορολογική αρχή του Παναμά και ζητάει περαιτέρω πληροφορίες για τυχόν εμβάσματα και αν υπάρχει και εκεί κάποια άλλη εταιρεία, υπεράκτια εταιρεία, η οποία λειτουργεί στο όνομα των εμπλεκομένων στο συγκεκριμένο σκάνδαλο».

Ο κ. Καούκης δήλωσε σίγουρος ότι η Ελληνική Αρχή θα στείλει επιστολές σε όλες τις χώρες που έχουμε τις διακρατικές φορολογικές συμφωνίες.

«Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε πάνω από 100 χώρες, διακρατικές συμφωνίες, φορολογικές συμφωνίες, δηλαδή για ανταλλαγή στοιχείων, όπου, μη νομίζετε ότι και σε αυτές τις χώρες δεν θα σταλεί επιστολή από τη δικιά μας αρχή να ζητάμε πληροφορίες, γιατί μπορεί να υπάρχουν και κάπου αλλού κάποια πράγματα. Είναι δηλαδή βασική τακτική αυτό της αρχής ξεπλύματος, το να κάνει έναν φορολογικό έλεγχο σε βάθος και όταν πρέπει να βρούμε τη διαδρομή του χρήματος, πού έρχεται, πού πάει και όταν έχουμε και συγκεκριμένες καταγγελίες, γιατί εδώ υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία».

Τέλος είπε ότι ειδικά για τον Παναμά, που είναι και λίγο δύσκολος στη συνεργασία του και με τους νόμους που ισχύουν εκεί με το απόρρητο, θα πιέσουν να πάρουν ό,τι πληροφορία έχουν.

Πηγή: Συνδέσεις, ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος