ΠΑΜΕ: Σύσκεψη Συνδικάτων για την ΔΕΘ την 1η Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Array

Με ορίζοντα τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη ΔΕΘ, το ΠΑΜΕ καλεί για την 1η Σεπτέμβρη, σύσκεψη συνδικάτων στο Πάρκο Εποχών, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη. Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός. Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.
Το ΠΑΜΕ απευθύνεται
• σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που έδωσαν μάχες για δεδουλευμένα, για συλλογικές συμβάσεις, για ανάκληση απολύσεων, για τους πλειστηριασμούς
• σε κάθε εργάτη που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια, με ρυθμούς μηχανής, και στο τέλος του μήνα να βλέπει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του ανάγκες
• σε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, την κρίση, το φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά το λογαριασμό των επιλογών των κυβερνήσεων και των εργοδοτών να έρχεται στα χέρια του.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Τον Ιούνη πάνω από 500 σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, πάνω από 2000 συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Οι εργαζόμενοι της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων της Καβάλας, οι ντελιβεράδες της EFOOD, εργάτες και εργάτριες από κάθε κλάδο, από κάθε χώρο δουλειάς συζήτησαν, αντάλλαξαν πείρα, με τις αποφάσεις τους μετέδωσαν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα:
Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας!
· Την ώρα που η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο, στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν πάρει φωτιά, την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλούν, ότι παίρνουν μέτρα υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με ψίχουλα που τα παίρνει ο άνεμος.
· Που βλέπαμε την μισή Ελλάδα να καίγεται, ελπίζοντας να μην είναι το δικό μας σπίτι το επόμενο. Αυτή είναι η πολιτική τους που καίει τα δάση, καίει και τις ζωές μας.
· Που τα κρούσματα της πανδημίας έχουν εκτοξευτεί, και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να μην χαλάσει το «θαύμα» του Τουρισμού, ενώ έχουν χαθεί δεκάδες χιλιάδες ζωές.
· Που στη Θεσσαλονίκη μόνο το τελευταίο δίμηνο σκοτώθηκαν δυο εργαζόμενοι στη δουλειά τους, δεκάδες άλλοι σακατεύτηκαν.
· Που η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο, εμπλέκεται ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ευθύνη της τωρινής αλλά και παλιότερων κυβερνήσεων με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό μας.
Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος