ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας για το νομοσχέδιο για το ωράριο

Σε κινητοποίηση καλεί το ΠΑΜΕ και αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις έξω από το υπουργείο Εργασίας, σήμερα Τρίτη 8 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και συγκεκριμένα για το ωράριο εργασίας.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλα τα συνδικάτα: Κανείς να μην αποδεχτεί την δουλειά 16 ώρες την ημέρα.
Κανείς να μην αποδεχθεί τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και την ζωή λάστιχο.
Κανείς να μην αποδεχθεί την νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.
Να μην τολμήσει να φέρει τέτοιο έκτρωμα στην βουλή, γιατί θα βρει απέναντί της τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, χωρίς καμία καθυστέρηση και αναμονή. Δίνουμε την πρώτη απάντηση μας την Τρίτη 8/8 στις 12.00 στο υπουργείο εργασίας.
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Όπως έγινε με τον Λάσκαρη, τον Κατρούγκαλο και άλλους, οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά. Δε θα περάσουν.
Να απαιτήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες:
35ωρο – 7ωρο – 5ήμερο. Σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας.
Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Κανείς εργαζόμενος χωρίς σύμβαση».

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ (πανελλήνια ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «στηρίζει την κινητοποίηση που οργανώνουν εργατικά σωματεία μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 8/8/2023 στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Με το επιχειρούμενο νομοσχέδιο επιμηκύνεται ο χρόνος για την αποζημίωση λόγω απόλυσης διευρύνεται το καθεστώς των απολύσεων και οι συνέπειες φθάνουν και στο δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης».

Η Oμοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, επισημαίνει: «Απαιτούμε: 35ωρο – 7ωρο-5νθημερο.
Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για αξιοπρεπή διαβίωση.
Επαναφορά στα όρια όλων των συντάξεων πριν το 2009, αλλά και των υπογειτών Μεταλλωρύχων, απαιτούμε στα 50 έτη με 15ετία εργασίας από τα 57 έτη που το έφτασαν σήμερα τα τελευταία 12 χρόνια.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία μας και τους εργαζόμενους να υψώσουμε τοίχος αντίστασης στον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Το κεφάλαιο αυξάνει την επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη. Ο δρόμος του αγώνα, είναι μονόδρομος. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νέο έκτρωμα στην βουλή!
Όλοι και όλες Την Τρίτη 8/8 στις 12 το μεσημέρι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος