ΠΑΜΕ: Όχι στις αυξήσεις των φαρμάκων – Αγώνας τώρα για δωρεάν φάρμακα για το λαό

Array

«Οι τεράστιες ελλείψεις στα φάρμακα σε μια περίοδο που είναι σε έξαρση οι λοιμώξεις, συνεχίζουν να είναι τα θανατηφόρα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει: «Μετά από τις εκατόμβες νεκρών από την πανδημία, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και τους ψηφισμένους νόμους διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων, επιλέγουν να στερήσουν από το λαό φάρμακα ευρείας χρήσης, όπως αναλγητικά, αντιπυρετικά, ακόμη και παιδιατρικά!

Γιατί κι εδώ δεν πρόκειται για «αστοχία», ούτε για εποχικές ελλείψεις. Είναι επιλογή να θυσιάζουν διαρκώς την υγεία του λαού στον βωμό της πολιτικής που θεωρεί ακόμη και το φάρμακο εμπόρευμα και άρα να διακινείται με κριτήριο το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.

Γι’ αυτό και στην «ελεύθερη αγορά» της ΕΕ οι επιλογές των πολυεθνικών είναι είτε να βάζουν τους ασθενείς να ακριβοπληρώνουν το φάρμακο που χρειάζονται, είτε να το εξάγουν για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την κερδοφορία τους.

Τα μέτρα της κυβέρνησης περί προσωρινού περιορισμού των εξαγωγών, ή της υποχρεωτικής δήλωσης των αποθεμάτων από τις φαρμακαποθήκες, είναι κομμένα και ραμμένα στο πεδίο ανταγωνιστών μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων, αφού όχι μόνο κρύβουν την πραγματική αιτία του προβλήματος, αλλά ενισχύουν τους εκβιασμούς που τελικά έχουν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών των φαρμάκων.

Έτσι αντί να επανέλθει η επάρκεια σε φάρμακα, η κυβέρνηση επέλεξε και νέα αύξηση στις τιμές.

Κι όλα αυτά σε μια εποχή που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στην παραγωγή, με υπαρκτό το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό για την ανάπτυξη της έρευνας και της παραγωγής, ώστε να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων για όλους και δωρεάν.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα να δυναμώσουμε τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα για να μη μείνει κανένας χωρίς φάρμακο.

Να απαγορευτούν χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις οι παράλληλες εξαγωγές.

Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν όλων των απαραίτητων φαρμάκων σε αυτούς που τα χρειάζονται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος