ΠΑΜΕ: Ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Array

Σειρά δραστηριοτήτων ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ τόσο στη διάρκεια της ΔΕΘ, όσο και μετά από αυτήν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα σύσκεψης εργαζομένων και συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70 σωματείων από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, από την πόλη αλλά και ευρύτερα από τη Μακεδονία και με τη συμμετοχή των απεργών της «Μαλαματίνα».

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ: «Από την πλατιά αυτή σύσκεψη μέσα από την πλούσια κουβέντα αναδείχθηκαν οι μεγάλοι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά κλάδους που αποτελούν ελπίδα για όλους τους εργαζόμενους. Εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για την πραγματοποίηση ενός μαζικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ και των εργατικών σωματείων στη ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία ΧΑΝΘ ώστε να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων και με νέα ορμή να προετοιμαστεί πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός το επόμενο διάστημα. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσουν όλες τις συλλογικές διαδικασίες χωρίς καμιά αναμονή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως της «Μαλαματίνας», των οικοδόμων που μετά από μεγάλη μάχη υπέγραψαν ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και δίνουν αγώνα για την εφαρμογή της.
Από τα Λιπάσματα Καβάλας, που μετά και την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου που τους δικαιώνει, απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τα αντεργατικά εκτρώματα. Από τα πετρέλαια Καβάλας, που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Από το Βαρβαρέσσο, στη Νάουσα που οι εργάτες διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Εργαζόμενοι από τον ΟΣΕ που δεν δέχτηκαν να μεταφέρουν πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη».

Από τη σύσκεψη ανακοινώθηκαν οι εξής πρωτοβουλίες μπροστά στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ: «Την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων με την παρουσία και άλλων φορέων για τη φοιτητική στέγη. Την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ, έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα», εκεί που οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.
Το ΠΑΜΕ θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης και το πλαίσιο πάλης για να απαντήσει η εργατική τάξη στην επίθεση που δέχεται.. Την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη θα γίνει κινητοποίηση στη ΔΕΗ της ΧΑΝΘ».

«Το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για τους αγώνες μας», επισημαίνει το ΠΑΜΕ και καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 18:00, στην πλατεία ΧΑΝΘ, με κεντρικά συνθήματα:
«Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass!
Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!
Για αυξήσεις στους μισθούς
Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό».

Κινητοποίηση Συνδικάτων 15/9 στο Υπουργείο Οικονομικών στις 7μ.μ.

Επίσης το ΠΑΜΕ καλεί στην κινητοποίηση της 15ης Σεπτεμβρίου τονίζοντας πως: «Στη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αττικής στις 15 Σεπτέμβρη στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και ανυπακοής.
Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα:
• Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
• Για κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Για διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
• Για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.
• Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στη περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δε συντασσόμαστε με κανένα ληστή – ιμπεριαλιστή.
• Γιατί δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
• Για μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά».

Στις 15 Σεπτέμβρη καλούν τα σωματείa:
Συνδικάτο Οικοδόμων και εργαζομένων στα δομικά υλικά και στις κατασκευές στην Αττική
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού νομού Αττικής
Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου
Σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών νομού Αττικής
Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
Κλαδικό σωματείο ενέργειας
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής
Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής – Περιφέρειας και Νήσων
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού
Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Πανελλήνια επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.
Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών
Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής & Ναυπηγικής Βιομηχανίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος