Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας: Δωρεάν δράσεις του Genderhood για τη συναίνεση

Η 4η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας, σηματοδοτεί φέτος ένα σημαντικό ραντεβού για το Genderhood, που προωθεί την έμφυλη ισότητα και τη συναίνεση. Φέτος, ο φωτεινός προβολέας του Παγκόσμιου Οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία (WAS) είναι το θέμα της συναίνεσης. Με τη διοργάνωση δωρεάν εργαστηρίων για παιδιά και έφηβες/έφηβους στην Αθήνα και τη διανομή του οδηγού “Συναι/no” σε γονείς και εκπαιδευτικούς, το Genderhood αναδεικνύει την κρίσιμη σύνδεση μεταξύ συναίνεσης, σεξουαλικής υγείας και ισότητας.

Οι δράσεις του Genderhood για τη συναίνεση

Το Genderhood, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και την Ασφαλή και Ξέγνοιαστα Παιδιά Τώρα – Α.ΞΕ.Π.Τ., διοργανώνει μία σειρά δράσεων για παιδιά, έφηβο πληθυσμό και γονείς, κηδεμόνες, φροντιστές/φροντίστριες.

Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας: Δωρεάν δράσεις του Genderhood για τη συναίνεση
  • Συναι/no εργαστήριο για παιδιά 6-9 ετών

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Αγ. Φιλοθέης 17, Αθήνα

Παρασκευή 22/09/2023, 17:00-18:30

Περιορισμένες θέσεις, για αυτό είναι απαραίτητη κράτηση θέσης εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3250341, info@genderhood.org

  • Συναι/no εργαστήριο για έφηβες και εφήβους 15-18 ετών

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Κωνσταντινουπόλεως 189, Αθήνα

Τρίτη 26/09/2023, 16:00-17:30

Περιορισμένες θέσεις, για αυτό είναι απαραίτητη κράτηση θέσης εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 5148366, info@genderhood.org

  • Οδηγός Συναι/no για γονείς: Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά
Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας: Δωρεάν δράσεις του Genderhood για τη συναίνεση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας 2023, το Genderhood σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΑΣΦΑΛΗ ΞΕΝΟΙΑΣΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ ΤΩΡΑ – Α.ΞΕ.Π.Τ. και την ευγενική υποστήριξη της Durex προχωρούν στην ανατύπωση αυτού του μικρού οδηγού για γονείς με θέμα τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

O oδηγός θα διανεμηθεί σε γονείς, κηδεμόνες και φροντιστές φροντίστριες κατά τις δράσεις του Genderhood για τη συναίνεση. Μπορείτε να τον κατεβάσετε και ψηφιακά σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Συναίνεση και Σεξουαλική Υγεία

Η συναίνεση, ως θεμέλιο της υγιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς, αποδεικνύει πώς ο σεβασμός και η κατανόηση των όριων διαμορφώνουν τις σχέσεις μας. Από πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε και να σεβόμαστε τα όρια των άλλων, προωθώντας ένα περιβάλλον αμοιβαίας συμφωνίας. Μέσω των εργαστηρίων Συναι/no, παιδιά και έφηβα άτομα αναπτύσσουν την ικανότητα να εκφράζουν τη βούλησή τους και να σέβονται τις επιθυμίες των άλλων.

Η προώθηση υγιών σχέσεων είναι αδιαίρετα συνδεδεμένη με την έμφυλη ισότητα. Τα εργαστήρια του Genderhood δημιουργούν ένα ασφαλές πλαίσιο για το διάλογο και την ενημέρωση για θέματα που ενίοτε παραμελούνται. Παράλληλα, επιτρέπουν στα παιδιά να αναπτύξουν την αυτογνωσία τους, αναγνωρίζοντας τις προτιμήσεις τους και τα όριά τους.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας μας υπενθυμίζει πόσο κρίσιμη είναι η συναίνεση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που στηρίζεται στον σεβασμό και την ισότητα. Ενώνοντας την προώθηση της σεξουαλικής υγείας και την ενίσχυση της συναίνεσης από την παιδική ηλικία, το Genderhood δημιουργεί τα θεμέλια για ένα καλύτερο και πιο ισότιμο μέλλον.

Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

Το 2010, η Παγκόσμια Ένωση για τη Σεξουαλική Υγεία (WAS) κάλεσε όλες τις οργανώσεις της να γιορτάζουν, κάθε 4 Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας (WSHD) σε μια προσπάθεια να προωθήσουν μια μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σεξουαλική υγεία σε όλο τον κόσμο και να διασφαλίσουν ότι τα θέματα σεξουαλικής υγείας συζητούνται παντού!

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας γιορτάστηκε με το σύνθημα «Ας μιλήσουμε γι’ αυτό!» επιδιώκοντας να αρχίσει να σπάει τους φόβους και τα ταμπού γύρω από τη σεξουαλικότητα. Πλέον η Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας γιορτάζεται σε 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας: Δωρεάν δράσεις του Genderhood για τη συναίνεση

Η θεματική για την διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξουαλικής Υγείας (WSHD) 2023 αφορά τη συναίνεση. Η συναίνεση είναι ένα κρίσιμο στοιχείο κάθε υγιούς σεξουαλικής επαφής και πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους  εαυτούς μας και τους άλλους  για το τι σημαίνει, πώς να την εκφράσουμε και πώς να την αποκτήσουμε. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να σεβόμαστε και να εκτιμούμε την αυτονομία και τις επιλογές του καθενός σε σεξουαλικά θέματα, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος