Παγκόσμια ανησυχία φέρνει η παραλλαγή Όμικρον – Σε επαγρύπνηση κυβέρνηση και ειδικοί

H παραλλαγή Όμικρον σε συνδυασμό με τη Δέλτα φέρνει παγκόσμια ανησυχία καθώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πολλές χώρες σπεύδουν να λάβουν μέτρα προστασίας. Σε επαγρύπνηση βρίσκεται και η κυβέρνηση ενόψει και των εορτών, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ είναι ισχυρή και ο στόχος για τη μέγιστη θωράκιση του πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού παραμένει υψηλός. Στο πλαίσιο αυτό η στρατηγική της Πολιτείας επικεντρώνεται στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης, στο αυξημένο testing και στην αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 10 κρούσματα Όμικρον, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής όσοι ταξιδιώτες εισέρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό οφείλουν να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ τις τελευταίες 48 ώρες. Θα τεθεί σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Κυριακής 19/12 και θα αφορά PCR 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Εξάλλου, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η ισχύς της ψηφιακής προπληρωμένης κάρτας Freedom Pass, αξίας 150 ευρώ, για νέους 18-25 ετών που έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.801 κρούσματα, 683 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 77 συνάνθρωποί μας κατέληξαν. Σε όλη την Επικράτεια η πληρότητα κλινών ΜΕΘ αγγίζει το 93%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος