Π. Παπαϊωάννου για την υπόθεση της Πάτρας: Δεν χρειάζεται ομολογία του δράστη – Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις (video)

«Τα ζητήματα της ψυχικής ασθένειας όσον αφορά τον καταλογισμό είναι ένα πολύ ειδικό νομικό θέμα. Το Ποινικό Δίκαιο δικάζει πράξεις και το πώς ήταν ο κατηγορούμενος κατά το χρονικό σημείο τέλεσης της πράξης, ακόμα και αν είχε κάποια διαταραχή ή ψύχωση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος και εγκληματολόγος, Πάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν χρειάζεται ομολογία για την καταδίκη της 33χρονης μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα.

«Η ποινική νομολογία αναγνωρίζει ελαττωμένο καταλογισμό σε δράστες ειδεχθών ανθρωποκτονιών πάρα πολύ σπάνια. Συνεκτιμά πολλά στοιχεία» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Με δεδομένες τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της μητέρας για να σκοτώσει την 9χρονη Τζωρτζίνα, ο κ. Παπαϊωάννου εκτίμησε ότι είναι άστοχη η όποια συζήτηση για μειωμένο καταλογισμός της 33χρονης κατηγορούμενης.

«Δεν χρειάζεται ομολογία του δράστη. Είναι το τελευταίο στη σειρά που προσπαθούν να αποσπάσουν οι διωκτικές αρχές με βάσει τα πρωτόκολλα των ερευνών», πρόσθεσε ο εγκληματολόγος για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ενστάσεις για τον τρόπος διενέργειας των ερευνών

Περιγράφοντας τη διαδικασία της ψυχολογικής πίεσης που ασκήθηκε στη μητέρα, τη σύλληψη που ακολούθησε και την προσπάθεια για εντοπισμό νέων ευρημάτων εκ των υστέρων ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα στο νομικό κόσμο. «Αυτό είναι ανακόλουθο, αλλά δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα για τη νομική εξέλιξη της υπόθεσης. Ο δικαστής και ο εισαγγελέας που έχουν κρίνει την υπόθεση είδαν ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις. Οι μαρτυρίες που έχουν βγει και τοποθετούν την κατηγορουμένη στον τόπο τέλεσης του εγκλήματος και ο αποκλεισμός των βιολογικών αιτίων φτάνουν για να είναι ενδείξεις», τόνισε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το ορθό στην όλη διαδικασία θα ήταν να έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο συντονισμένες έρευνες και για τις τρεις περιπτώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος