Π. Παπαϊωάννου για την Πάτρα: Το αίτημα για πειθαρχική δίωξη των ιατροδικαστών απηχεί την αίσθηση ότι κάτι πήγε στραβά

«Το αίτημα για πειθαρχική δίωξη απηχεί την αίσθηση του κόσμου ότι κάτι πήγε στραβά και πρέπει να το ψάξουμε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πανανιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος – εγκληματολόγος για τη διενέργεια προανάκρισης για τυχόν ευθύνες των πρώτων ιατροδικαστών στην υπόθεση της Πάτρας. «Πρέπει να κάνουμε υπομονή» συνέστησε ο Νίκος Ρήγας από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι».

«Δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει όταν δεν έχει γνώση της δικογραφίας για το εάν υπάρχει ευθύνη των αρμόδιων αρχών να το κρίνουν» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο γνωστός ποινικολόγος.

Μιλώντας για την 33χρονη κατηγορούμενη και την ανάκριση που συνεχίζεται για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγησε ότι «καλείται ο ύποπτος να δώσει τις εξηγήσεις της για το υλικό που έχει προκύψει».

Έκανε μάλιστα την εκτίμηση ότι η προφυλακισμένη μητέρα για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ασκήσει τα δικαιώματά της και ενδεχομένως θα ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος θα εκτιμήσει το πόρισμα (Καρακούκη – Καλόγρηα) για να έχουμε ασφάλεια Δικαίου, όπως είπε.

Μη αξιοποίησιμες οι δημόσιες τοποθετήσεις

Σχολιάζοντας την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι «βιαστήκαμε να αναδείξουμε τα στοιχεία πριν να υπάρξει σταθερότητα, όπως η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη η οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά την αιτία θανάτου».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις των εμπλεκομένων αν δεν καταστεί υλικό της δικογραφίας δεν μπορεί να αξιοποιηθούν.

«Μπορούν όμως οι ενδεχόμενες αντιφάσεις από τους αρμοδίους να αξιοποιηθούν με άλλα στοιχεία έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το βασικό ερευνώμενο αδίκημα που είναι η ανθρωποκτονία», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να μπορέσει να υπάρχει το σώμα των ισχυρών ενδείξεων ώστε να αποδοθεί η κατηγορία για το ερευνώμενο, που είναι οι θάνατοι των τριών παιδιών», συμπλήρωσε για την υπόθεση ο δικηγόρος εστιάζοντας στον παράγοντα της πρόληψης αντίστοιχων καταστάσεων.

Πρέπει να κάνουμε υπομονή

Για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επισημαίνοντας ότι η ταχύτητα στις έρευνες δεν είναι το ζητούμενο.

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε την ανωμοτί κατάθεση της κατηγορουμένης» δήλωσε ο κ. Ρήγας τονίζοντας ότι οι Αρχές έχουν ξετυλίξει ένα κουβάρι ανάποδα.

Για την ανωμοτί κατάθεση της 33χρονης μητέρας, τον πειθαρχικό έλεγχο των πρώτων ιατροδικαστών και για την προανακριτική εξέταση για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς που καθυστερεί μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η ρεπόρτερ της ΕΡΤ στην Πάτρα Αθανασία Σταμοπούλου.

«Την επόμενη εβδομάδα οι δικηγόροι των συγγενών της σπιτονοικοκυράς περιμένουν την απόφαση για την αποσφράγιση του σπιτιού της οδού Μπιζανίου» δήλωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει να έχει βαλτώσει.

Δείτε επίσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος