Π. Γερουλάνος στο Πρώτο: Ό,τι θέση πήρε το κόμμα ήταν η σωστή και η θέση που διαχρονικά είχε (audio)


«Να ξεκινήσουμε με το εξής δεδομένο για μένα, ότι πήραμε τη σωστή θέση στα θέματα ως κόμμα» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, κληθείς από την Ευαγγελία Μπαλτατζή στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά», στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, να απαντήσει στην κριτική που έχει ασκηθεί στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το πώς έχει τοποθετηθεί σε μια σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν την κοινωνία και το ελληνικό κοινοβούλιο τους τελευταίους μήνες. Γάμος ομόφυλων ζευγαριών, νομοσχέδιο για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, ήταν κάποια από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, για τα οποία ο κ. Γερουλάνος σημείωσε χαρακτηριστικά, «θα ακούσω κριτική για επικοινωνιακούς χειρισμούς, αλλά σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον, ό,τι θέση πήρε το κόμμα είναι η θέση που διαχρονικά είχε και αυτή την οποία θα έπρεπε να έχει πάρει».

«Η Νέα Δημοκρατία, είπε πρώτα θα φέρει για τα κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Εμείς εκεί είπαμε αμέσως ότι, εδώ έχουμε ένα θέμα με το άρθρο 16. Μετά, είπε ο κύριος Πιερρακάκης, θα φέρω τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Εκεί είπαμε εμείς, διαχρονική μας θέση είναι να κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση για τα μη κερδοσκοπικά και να έρθουν στην Ελλάδα. Αυτό το οποίο τελικά ήρθε ήταν για τα κερδοσκοπικά. Ποιος άλλαξε θέση, εμείς; (…) Εφόσον η Νέα Δημοκρατία είπε, θα φέρω κερδοσκοπικά, μετά είπε θα φέρω μη κερδοσκοπικά και τελικά έφερε κερδοσκοπικά, προφανώς αλλάζεις τη στάση σου ανάλογα με το τι σου φέρνει μπροστά σου. Και εδώ είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η Νέα Δημοκρατία πριν βγάλει ένα νομοσχέδιο το πετάει για συζήτηση και μετά φέρνει άλλο πράγμα. Το ίδιο πράγμα έγινε και με τα ομόφυλα ζευγάρια» συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής χωρίς να καταθέσει πόρισμα, ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε αφενός πως «η ΝΑ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να μην καταθέσουν μάρτυρες που έχει σημασία η άποψή τους», αφετέρου πως ο στόχος δεν είναι να κατεβάσουν εννέα κόμματα ισάριθμα πορίσματα.

«Ο στόχος είναι να λάμψει η αλήθεια. Και εμείς αυτό που λέμε είναι ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί, να μπει σε μεγαλύτερο βάθος και να εστιάσει εκεί που είναι το πραγματικό πρόβλημα. Διότι από την αρχή και εδώ θυμίζω έναν απαράδεκτο ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος, όταν άνοιξε το θέμα τόσο διάπλατα που επέτρεψε στη Νέα Δημοκρατία να κρατήσει απέξω ανθρώπους οι οποίοι ξέρανε τι συνέβη στα Τέμπη να μην καταθέσουν. Αυτό λοιπόν είναι κάτι το οποίο ήταν αρνητικό από την πρώτη στιγμή και το ΠΑΣΟΚ το μόνο που λέει είναι πάμε σε βάθος. (..) Στον κόσμο αυτό που πέρασε είναι ότι για μια ακόμα φορά το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων και ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη για ένα θέμα για το οποίο πρέπει να λάμψει η αλήθεια και πρέπει να λάμψει η αλήθεια για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, αλλά εγώ θα σας βάλω και έναν πιο σημαντικό λόγο από αυτό. Εκτός από το να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, πρέπει να λάμψει η αλήθεια για να ξέρουμε τι πήγε λάθος, για να μην το ξανακάνουμε. Διότι αυτό το οποίο αυτή τη στιγμή γίνεται με τη συγκάλυψη στα Τέμπη είναι ότι διασφαλίζουμε ότι θα ξαναθρηνήσουμε θύματα» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Πιστεύω ότι οι ρωγμές που βλέπουμε σήμερα στη Νέα Δημοκρατία είναι ρωγμές των Τεμπών. Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη προς τη Νέα Δημοκρατία έχει διαρραγεί για πάντα από τον τρόπο χειρισμού των Τεμπών και θα το πληρώσει. Μέχρι τώρα, η καλή της εικόνα την πρώτη χρονιά που κυβέρνησε την κρατούσε στην κυβέρνηση ως αλάθητη. Γίνονταν λάθη και σου λέγανε εντάξει, αυτό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ερχόταν η ακρίβεια, είναι διεθνές πρόβλημα. Όλα ήταν κάποιου άλλου πρόβλημα. Εδώ αρχίζει ο κόσμος και καταλαβαίνει ότι δεν έχουν την κυβέρνηση, την οποία νόμιζαν ότι είχαν. Και αυτό είναι ρωγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος