Πιθανή η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων κορονοϊού από τη διασπορά στη Β. Κορέα, λέει στην ΕΡΤ ειδικός

“Οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι της Σαγκάης και τα συνώνυμα με εφιάλτη κέντρα καραντίνας, δεν έχουν να κάνουν με την εμφάνιση νέας επιδημίας – όπως αυτή της ευλογιάς των πιθήκων – παρά με την επιδίωξη μηδενικού κρούσματος κορονοϊού στην κοινότητα εκτίμησε μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο ο Παναγής Γαλιατσάτος, πνευμονολόγος, επικεφαλής μονάδας Covid νοσοκομείου John Hopkins. Όσον αφορά στον κορονοϊό εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές νέες μεταλλάξεις του ιού στη Βόρεια Κορέα καθώς εκεί παρατηρείται μεγάλη διασπορά του ιού και η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ χαμηλή. Σύσταση για μέτρα προφύλαξης κάνει σε όσους κάνουν διακοπές το καλοκαίρι.

+

Για την πανδημία του κορονοΪού επισήμανε πως “θα έχει πολιτικό τέλος και φυσικό τέλος. Για να εξαφανιστεί από την κοινότητα θα περάσουν χρόνια” εκτίμησε. “Το πολιτικό τέλος της πανδημίας έρχεται όταν είναι αντιμετωπίσιμη στα νοσοκομεία κάθε χώρας – εμβόλια, αντιικά χάπια κ.λ.π – και είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση από το σύστημα υγείας κάθε χώρας.

Όπως είπε τον ανησυχεί πιθανή εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού, λόγω της έξαρσης της νόσου στη Βόρεια Κορέα. Στη χώρα όπως επισήμανε, είναι πολύ χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και γι΄αυτό υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης νέων μεταλλάξεων.

“Εάν οδηγηθούμε πίσω στην πανδημία του κορονοϊού θα είναι από την Βόρεια Κορέα” εκτίμησε.

Συνέστησε σε όποιον ταξιδέψει για διακοπές – πολλοί Αμερικανοί θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη και στη χώρα μας φέτος – να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό, με κυριότερη τη χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και εστιατόρια και αποφυγή συγχρωτισμού με αγνώστους. Η σύστασή του είναι ο περιορισμός σε στενό οικογενειακό κύκλο στις διακοπές.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος