Αυστηρή απάντηση Δένδια στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Ανεβάζει τους τόνους ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Ντουμπάι είπε μεταξύ των αλλων: “Δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που γίνονται κατά παράβαση των συμφωνιών για τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς“.

Ευθείες απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα έδωσε ο Νίκος Δένδιας από το Όσλο. “Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου” ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία επιλέγει εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας για τη Δυτική Συμμαχία, με όλα όσα εξελίσσονται στην Ουκρανία, κι ενώ το ΝΑΤΟ πρέπει να δείξει συνοχή και ενότητα, να υποσκάψει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, τόνισε στην ΕΡΤ πως η χώρα του υποστηρίζει το Διεθνές Δίκαιο. “Η δημοκρατία της Σερβίας υποστηρίζει σθεναρά την εφαρμογή του διεθνούς δημοσίου δικαίου στην κυπριακή περίπτωση και σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχίαείπε χαρακτηριστικά.

Η τουρκική προκλητικότητα αναμένεται να τεθεί στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετέχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος