«Ώρα της Γης»: Ηχηρό μήνυμα εκατομμυρίων πολιτών για τον πλανήτη

H «Ώρα της Γης» γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους

Για μια ώρα από τις 20.30 το βράδυ, οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης».

Η «‘Ωρα της γης» έρχεται ως συμβολική παγκόσμια ενέργεια να μας θυμίσει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση, τόνισε ο επικεφαλής επικοινωνίας και κινητοποίησης πολιτών της VWF Ελλάς, Ιάσωνας Καντάς.


Τα φώτα έσβησαν και στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, που συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη αποκατάστασης της φύσης., δήλωσε ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, Προϊστάμενοςτου Τμήματος Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης.

H «Ώρα της Γης» γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους. Η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία από το 2009

Ο πλανήτης μας εκπέμπει SOS. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη υποφέρει ενώ ο πληθυσμός της άγριας ζωής παγκοσμίως έχει μειωθεί κατά 69% τα τελευταία 50 χρόνια. (διαφάνεια/ πηγή WWF)

 «Πριν από 40 χρόνια, οι παλαιότεροι θυμούνται και αντιλαμβάνονται πλήρως γιατί φωνάζαμε ορισμένοι άνθρωποι, μια χούφτα άνθρωποι, ότι η αποσταθεροποίηση του κλίματος έρχεται και μαζί με αυτήν σπουδαίες αλλαγές που θα επηρεάσουν τη ζωή στον πλανήτη», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός
 
«’Iσως οι παλιότερες γενιές παρέδωσαν τον κόσμο σε εμάς κάπως διαφορετικά αλλά θέλω να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε να το δουλέψουμε», συνηγορούν πολίτες που κλήθηκαν να αφήσουν τη ρουτίνα τους και να διαθέσουν 60 λεπτά σε απλές αλλά επουλωτικές για την υγεία του πλανήτη δράσεις.

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας την βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF.

Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας. 

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος