«Ωρα της Γης»: Σκοτεινιάζουν μνημεία σε 190 χώρες – Προβολείς ταυτόχρονα στον αστεροειδή «city killer»

Εικόνες με τα μνημεία και τα αξιοθέατα που σκοτεινιάζουν από τις 20.30 Ω.Ε ανά τον κόσμο περιλαμβάνει η «Ωρα της Γης» ενώ την ίδια περίπου ώρα τα αστρονομικά όργανα θα φωτίζουν τον αστεροειδή 2023 DZ2, που περνάει ξυστά, σε απόσταση δηλαδή 173.000 χιλιομέτρων από το οικοσύστημά μας δίνοντας την ευκαιρία για μετρήσεις σε ένα ουράνιο σώμα που ξεπερνάει σε μέγεθος το «Big Ben».Αν και ο αστεροειδής ανήκει στην κατηγορία των «δολοφόνων πόλεων», επειδή ένας το 1908 προκάλεσε καταστροφές στη Σιβηρία λόγω του ωστικού κύματος, η πορεία του συγκεκριμένου δεν αναμένεται να έχει τίποτα το καταστροφικό.

Στο μεταξύ, πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες συμμετέχουν για 16η χρονιά στην «Ώρα της Γης» που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον. Για 60 λεπτά αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη μένουν στο σκοτάδι στρέφοντας συμβολικά τους προβολείς στον διπλό κίνδυνο της φθοράς της φύσης και της κλιματικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θέσπιση ενός νέου κανονισμού αναφορικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής και οικολογικής κρίσης.

Η ΕΡΤ συμμετέχει στην «Ώρα της Γης 2023»

Στις 20:30, η ΕΡΤ θα σβήσει συμβολικά τα φώτα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στο κτίριο Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στη Λ. Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, η ΕΡΤ1, το ΕΡΤNEWS, οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί στην Αθήνα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Kosmos, Φωνή της Ελλάδας), τη Θεσσαλονίκη (958fm και 102fm) όπως επίσης και οι 19 Περιφερειακοί Σταθμοί, φιλοξενoύν μηνύματα για την παγκόσμια αυτή συμμετοχική εκστρατεία, αναδεικνύοντας τον διπλό κίνδυνο της καταστροφής της φύσης και της κλιματικής αλλαγής.

WWF: 5 + 1 ιδέες για να ξαναδώσουμε ζωή στη φύση 

 Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως ο πληθυσμός της άγριας ζωής έχει μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα.

Η φετινή «Ώρα της Γης» έρχεται αμέσως μετά την ιστορική συμφωνία της 15ης Διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (COP15), που επετεύχθη στο Μόντρεαλ του Καναδά τον Δεκέμβριο του 2022, για ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα έως το 2030. Τα επόμενα επτά χρόνια είναι επομένως κρίσιμα, για να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θα μπορούμε να μιλάμε για έναν βιώσιμο πλανήτη, όπου έχει επιτευχθεί η αναστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας και η αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος