Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις – Για ιδιαίτερη σκληρότητα μιλά η αστυνομία

Array

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον 15χρονο ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα συστηματικού βιασμού από οκτώ συνομηλίκους του, για τουλάχιστον έναν μήνα. Σε βάρος έξι από τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία και αύριο Σάββατο θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή. Οι ανήλικοι φερόμενοι ως δράστες κινηματογραφούσαν τις πράξεις τους και στη συνέχεια μοίραζαν το πορνογραφικό υλικό σε άλλα άτομα. Εντύπωση προκαλούν οι δικαιολογίες των συλληφθέντων.

Την ίδια στιγμή, ο 15χρονος μαθητής βρήκε την τόλμη και μίλησε στους γονείς του για τους βιασμούς που φέρεται να υπέστη από συνομηλίκους του και τη διαπόμπευση του με την αποστολή του βίντεο σε συμμαθητές του.

Ακολούθησε καταγγελία, ταυτοποίηση και η σύλληψη των μελών της άγουρης συμμορίας που κατηγορείται ότι διέπραξε το βιασμό. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν τα πρώτα λόγια των παιδιών.

Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κακοποιούσαν τον 15χρονο – «Το κάναμε για πλάκα» δήλωσαν

«Ότι κάναμε το είχαμε δει στο διαδίκτυο, έγινε για πλάκα, δεν ήταν και τίποτα σοβαρό» δήλωσαν οι νεαροί.

Έχουν συλληφθεί οι 6 από τους ανήλικους. Άλλα δυο 15χρονια αγόρια έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Η κακοποίηση του παιδιού από τους συνομήλικους του φέρεται να γινόταν εδώ και ένα μήνα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Το σπίτι κολαστήριο που έγινε η κτηνωδία απέχει 2 χιλιόμετρα από το σχολείο του 15χρονου μαθητή. Σε αυτό οι 8 τον κακοποίησαν σεξουαλικά και κατέγραφαν σε βίντεο τα βασανιστήρια. Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν μικροποσότητα χασίς, ζυγαριά ακριβείας, 7 κινητά τηλέφωνα και άλλα πειστήρια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη σε σχετική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιλώντας για την απάνθρωπη υπόθεση βιασμού.

«Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της…στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου», τόνισε.

Το δικό του μήνυμα στήριξης έστειλε και ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας. «Προσπαθούμε μέσω όλων των υποστηρικτικών θεσμών και με την βοήθεια των σχολείων, των διευθυντών, των εκπαιδευτικών, των στελεχών εκπαίδευσης να είμαστε κοντά στους μαθητές μας, να παρεμβαίνουμε ακόμα και αν τα περιστατικά συμβαίνουν εκτός σχολείου», διαβεβαίωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας.

Για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων κατηγορούνται και άλλοι ανήλικοι, ανάμεσά τους και μαθήτριες.

Για ιδιαίτερη σκληρότητα μιλούν οι αστυνομικές αρχές

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για ιδιαίτερη σκληρότητα. Η Ασφάλεια Αθηνών που χειρίστηκε την υπόθεση και έκανε την έρευνα χαρακτηρίζει “συμμορία” την ομάδα δραστών, καθώς είχαν συναποφασίσει να τελέσουν αυτές τις φρικώδεις πράξεις.

Μετά τους βιασμούς οι δράστες εξαπέλυσαν ύβρεις σε βάρος του 15χρονου συμμαθητή τους, ενώ στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο από τους βιασμούς που έγιναν τον τελευταίο μήνα καταγράφηκαν από κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά περίπτωση για συμμορία που διέπραξε βιασμό κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση για πορνογραφία ανηλίκων, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Κ. Δημογλίδου: Η αστυνομία κάνει κινήσεις για να εξαλείψουμε τα φαινόμενα αυτά

Για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η αστυνομία τα αυξανόμενα περιστατικά βίας σε ανηλίκους μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ στην ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Η ελληνική αστυνομία κάνει κινήσεις για να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο, όπως οι διαλέξεις σε σχολεία, από εκπαιδευμένους συναδέλφους αστυνομικούς, ενημερώνοντας τα παιδιά τόσο για τον σχολικό εκφοβισμό, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, γιατί πολλές φορές παρασύρονται από σκηνές που βλέπουν στο διαδίκτυο», τόνισε η κα. Δημογλίδου.

Σχετικά με τα αυξημένα περιστατικά βιασμών ανηλίκων και αν αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις εικόνες που βλέπουν οι νέοι στο διαδίκτυο η ίδια επισήμανε πως «πρέπει να κινητοποιείται η κοινωνία, η οικογένεια, αλλά και το σχολικό περιβάλλον πριν φτάσουν τα θύματα στις αρχές. Αυτό που μπορεί να κάνει η ελληνική αστυνομία είναι να εξιχνιάσει αυτά τα εγκλήματα και να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη, όπως έκανε και στην περίπτωση με τον 15χρονο», πρόσθεσε.

«Η ενημέρωση από την αστυνομία δε φτάνει γι’ αυτό και πρέπει να κινητοποιηθεί η οικογένεια και το σχολικό περιβάλλον», κατέληξε.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος