Υπόθεση ομαδικού βιασμού: Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κακοποιούσαν τον 15χρονο – «Το κάναμε για πλάκα» φέρεται να δήλωσαν

Array

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση ομαδικού βιασμού ενός 15χρονου αγοριού. Συνελήφθησαν έξι συνομήλικα αγόρια και αναζητούνται άλλα δύο.

Για την φρικιαστική υπόθεση μίλησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Χαρά Γιαννοπούλου, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη της κτηνωδίας.

«Ανήλικοι βίαζαν τον 15χρονο συμμαθητή τους, κατέγραφαν τα βασανιστήρια σε βίντεο και στη συνέχεια το έστελναν σε συμμαθητές τους», τόνισε η κα Γιαννοπούλου.

«Ο 15χρονος κατάφερε να μιλήσει πριν από λίγες ημέρες στους γονείς του για όσα βίωνε. Εκείνοι προχώρησαν σε καταγγελία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και η υπόθεση δόθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών. Μετά από μια έρευνα λίγων ημερών έγινε η ταυτοποίηση των δραστών μέσα από τα βίντεο που είχαν καταγράψει τα πρόσωπα τους. Πρόκειται για 8 ανήλικους. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας κατάφεραν και συνέλαβαν τους 6 από αυτούς, οι οποίοι φέρεται να είπαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι δεν έκαναν κάτι κακό και ό,τι έκαναν το έκανα για πλάκα».

Αύριο το πρωί οι 6 συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη σε σχετική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιλώντας για την απάνθρωπη υπόθεση βιασμού.

Ξυλοδαρμός 15χρονης από συμμαθητές της – Δεχόταν bullying επί ένα χρόνο

Μήνυση για εκφοβισμό, ξυλοδαρμό και απειλή σε βάρος ενός κοριτσιού 15 ετών από συμμαθητές της κατέθεσαν οι γονείς της οι οποίοι ζήτησαν την προστασία του εισαγγελέα. Το κορίτσι αυτό δεχόταν bullying για έναν ολόκληρο χρόνο.

Για την νέα αυτή υπόθεση εκφοβισμού εις βάρος ανηλίκου μίλησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Ραυτοπούλου.

«Για όλο αυτό το διάστημα το κορίτσι φέρεται να μην είχε πει κουβέντα σε κανέναν, ούτε στους γονείς της, αλλά ούτε και σε κάποιον καθηγητή της. Δεχόταν σωματική κακοποίηση, καθώς και απειλές είτε λεκτικές είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων, τα οποία έχουν αποκαλυφθεί μέσω της μήνυσης, αποκάλυψε ο πατέρας του κοριτσιού», σημείωσε η κα Ραυτοπούλου.

Η φρικιαστική υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν «το κορίτσι είχε πάρει μαζί του στο σχολείο ένα μαχαίρι και όταν αυτό έγινε αντιληπτό, η ίδια είπε πως το ήθελε για προστασία με αποτέλεσμα σιγά σιγά να ξετυλίγεται και αυτή η υπόθεση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Θα δοθεί εντολή διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης που θα αφορά τις ενέργειες που έγιναν ή που δεν έγιναν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Παράλληλα, θα διερευνηθεί η συμπεριφορά των τριών μαθητών που κακοποιούσαν σωματικά και λεκτικά το κορίτσι.

Οι γονείς της κοπέλας ζητούν να απομακρυνθούν τα τρία παιδιά από το σχολείο.

«Η διευθύντρια έλειπε όταν ένα παιδί της έσπασε το δάχτυλο. Αυτή τη στιγμή έχει κάταγμα στον παράμεσο και ο καρπός είναι λίγο τραυματισμένος», τόνισε ο πατέρας του κοριτσιού.

Υπόθεση ομαδικού βιασμού: Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κακοποιούσαν τον 15χρονο – «Το κάναμε για πλάκα» φέρεται να δήλωσαν

Α. Κόπτσης, Γ.Γ. Υπ. Παιδείας: Δε θα ανεχτούμε το παραμικρό φαινόμενο βίας μέσα στα σχολεία

Έκδηλη είναι η ανησυχία στους γονείς από την έξαρση της βίας και των φαινομένων κακοποίησης με πρωταγωνιστές εφήβους, εντός και εκτός των σχολικών μονάδων. Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνεται για τα περιστατικά των τελευταίων ημερών.

Για την κινητοποίηση του μηχανισμού για την προστασία των παιδιών αυτών που έχουν υποστεί σωματική ή και λεκτική κακοποίηση, μίλησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελίνα Κολύβα.

«Το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει σε εφαρμογή υποστηρικτικούς θεσμούς, όπως ενημέρωσε ο Γενικό Γραμματέα, Αλέξανδρο Κόπτση […] Άμεσα κινητοποιήθηκαν ψυχολόγοι αλλά και ο σχολικός σύμβουλος και όσοι φορείς εμπλέκονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί σωστά όλο αυτό. Παράλληλα, δόθηκε η εντολή να διερευνηθεί οποιοδήποτε πειθαρχικό αδίκημα, προκειμένοι οι μαθητές που ασκούν εκφοβισμό να υποστούν τις συνέπειες», υπογράμμισε η Ελίνα Κολύβα.

«Δε θα ανεχτούμε το παραμικρό φαινόμενο βίας στα σχολεία. Προσπαθούμε μέσω όλων των υποστηρικτών θεσμών να είμαστε κοντά στους μαθητές μας», τόνισε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου, Ελένη Ραυτοπούλου, Ελίνα Κολύβα, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος