Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο – Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς

Array

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σάμο για να ελέγξουν την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου.

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες καθώς κόπασαν οι άνεμοι και η εικόνα της φωτιάς βελτιώνεται, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους στους οικισμούς Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας, οι οποίοι χθες το βράδυ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο – Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάςΜε το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τη μάχη και τα εναέρια μέσα, ενώ πυροσβέστες από την Αθήνα συμβάλουν σήμερα στην προσπάθεια κατάσβεσης. Συνολικά επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Για σήμερα Πέμπτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Στις περιοχές αυτές απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση και θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος