Όλα έτοιμα για το ρεβεγιόν – Σε γιορτινούς ρυθμούς η χώρα

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα, ψώνια, πολυκοσμία, αλλά και έλεγχοι συνέθεταν το σκηνικό στις κεντρικές αγορές στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Όλα πλέον είναι έτοιμα για το ρεβεγιόν, αρκεί να φοράμε το πιο λαμπερό μας χαμόγελο.

Γέμισε από κόσμο ο πεζόδρομος της Ερμού, με τους καταναλωτές να απολαμβάνουν τη γιορτινή τους βόλτα και να αγοράζουν χριστουγεννιάτικα δώρα.  Έξω από τα καταστήματα σχηματίστηκαν ουρές με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά να κάνει τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στη Βαρβάκειο αγορά.

«Σε σχέση με το 2019 είναι κάπως πεσμένα, αλλά τώρα οι τελευταίες 2 μέρες είναι αρκετά αισιόδοξες» υποστηρίζει ο έμπορος Τάσος Ραγκάδης.

Στα Γιάννενα πυρετώδεις ήταν οι προετοιμασίες στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

«Όσοι εμπιστεύτηκαν εμάς για να περάσουν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θέλουμε να είναι όλα στην εντέλεια» λέει στην κάμερα ο μετρ Πέτρος Μπούγιας.

Ο σεφ Βασίλης Παπαγιάννης τονίζει ότι «το βράδυ έχουμε ένα μενού για ρεβεγιόν το οποίο αποτελείται από 7 πιάτα. Προσπαθούμε πάντα να έχουμε και τα τοπικά μας προϊόντα, να τα εντάσσουμε στο μενού μας και να δημιουργούμε κάτι ιδιαίτερο».

«Έχουμε sold out στην πόλη των Ιωαννίνων, η πληρότητα αγγίζει το 100%. Και αύριο και μεθαύριο υπάρχει πολύ μεγάλη πληρότητα και στο εστιατόριο και στο ξενοδοχείο» αναφέρει ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου Βασίλης Βοβόλης.

Εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία ετοιμάζονται και στην Κέρκυρα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων.

Όπως λέει επιχειρηματίας στην κάμερα της ΕΡΤ «ο κόσμος περιμένει να βγει, να διασκεδάσει, είναι πατροπαράδοτο παραμονές Χριστουγέννων 24 του μήνα να κάνουμε το ρεβεγιόν μας, να περνάμε καλά, να ξεχνάμε τον κορονοϊό».

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες οι τιμές για το ρεβεγιόν είναι προσιτές για όλα τα βαλάντια.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη, Γιάννης Ανδριώτης, Ηλίας Κούκος, Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος