Οικονομία και κοινωνική ατζέντα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Array

Σημείο αναφοράς στην καθημερινή πολιτική τριβή κυβέρνησης-αντιπολίτευσης είναι η κοινωνική ατζέντα.
Ο πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κράτησε στην πρώτη γραμμή τη στρατηγική στήριξης των πολιτών, υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής ισορροπίας.

«Από την 1η Απριλίου θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα σημαντική – δεν είμαστε ακόμη σε θέση να την προσδιορίσουμε αλλά θα είναι μια σημαντική – αύξηση του κατώτατου μισθού […]. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από το πλαίσιο του ψηφισμένου προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα για το 2023, αναγκαία και ικανή, πιστεύω, συνθήκη, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τα εργασιακά και τα προβλήματα των νέων, έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγές της Κουμουνδούρου, με αφορμή το σποτ, ανέφεραν ότι οι «πολλές και καλές δουλειές» που υποσχέθηκε στους νέους και τις νέες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελικά αφορούσαν μόνο τον στρατό των γαλάζιων μετακλητών, των γαλάζιων golden boys και τις στρατιές των «Πάτσηδων».

«Είτε με τα βίντεο που βγάζει για τους νέους είτε χωρίς αυτά, ο κ. Τσίπρας παραμένει ίδιος! Προσκολλημένος στα ψέματα, στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στις κούφιες υποσχέσεις!» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Η επιστροφή των Γλυπτών

Ειδική αναφορά από τον πρωθυπουργό στη συστηματική, όπως τη χαρακτήρισε, προσπάθεια της κυβέρνησης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πάλι μετά τις εκλογές, πιστεύω ότι τελικά αυτόν τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε, με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς κόκκινες γραμμές που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν θέσει. Να βλέπουμε και να απολαμβάνουμε, όχι εμείς οι Έλληνες μόνο, αλλά όλοι, και οι επισκέπτες, αυτό το παγκόσμιο, το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στην ολότητα του στον φυσικό χώρο, που δεν είναι άλλος από το Μουσείο της Ακρόπολης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι πάρα πολύ θετική η εξέλιξη ότι η διεθνής κοινή γνώμη πλέον έχει συμμεριστεί το δίκαιο αίτημα της χώρας μας και εύχομαι να βρεθεί μια λύση που θα εξασφαλίσει ακριβώς την επιστροφή τους στο τόπο που ανήκουν», επεσήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα γλυπτά του Παρθενώνα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του μουσείου της Ακρόπολης, Κωνσταντίνο-Αύγουστο Ρίζο.

«Πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρά μόνο η απόδοσή τους σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ισχυρό όπλο στην ελληνική φαρέτρα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, είναι η αλλαγή σε επίπεδο κοινής γνώμης, αλλά και προσώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, που επιχειρηματολογούν υπέρ της ανάγκης για την επανένωση των γλυπτών.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος