Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο

Το έγκλημα του αιώνα, όπως ήδη χαρακτηρίζεται η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, προστέθηκε ήδη στην λίστα της φρίκης και των πλέον ειδεχθών εγκλημάτων με δράστες γονείς.

Ως σύγχρονη «Μήδεια» , χαρακτηρίστηκαν δεκάδες μητέρες ενώ από τον κατάλογο της φρίκης βρίσκονται πατεράδες όπως εκείνοι που κατηγορήθηκαν για την δολοφονία του 6χρονου Νίκου Δουρή και της 13χρονης Βασούλας.

Συνεργός μαζί με τον Πολωνό σύντροφό της, αποδείχτηκε τον περασμένο μήνα η μητέρα του 7χρονου που για πέντε ολόκληρα χρόνια έκρυβε το πτώμα του αγοριού σε μια εργαλειοθήκη.

  •  Μόλις έναν μήνα νωρίτερα 40χρονη μητέρα πέταξε το 4χρονο κοριτσάκι της από το μπαλκόνι του σπιτιού τους στον Νέο Κόσμο και μετά πήδηξε στο κενό, δίνοντας τέλος και στη δική της ζωή.
  • Τον Φεβρουάριο του 2018 στην Πετρούπολη νεογέννητο βρέφος βρέθηκε στα σκουπίδια στην Πετρούπολη με  τον ομφάλιο λώρο κι ένα μικρό σχοινί γύρω από τον λαιμό του και μέσα στο στόμα του  χαρτομάντηλα που είχαν φράξει την αναπνευστική οδό .
  • Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς μια ακόμα παρόμοια υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Νεογέννητο μωρό βρέθηκε νεκρό στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο.
  • Τραγικό θάνατο βρήκε η εξάχρονη Στέλλα Εικοσπεντάκη από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα στην Αγία Βαρβάρα στις 28 Απριλίου 2017.

Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο

Ο πατέρας της δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία και υποκρινόμενος τον ανήσυχο γονιό ισχυρίστηκε ότι κάποιος μπήκε μέσα στο σπίτι κι έκλεψε το κορίτσι.
Μετά από 12 ώρες ανάκρισης, ο Γιάννης Εικοσπεντάκης έσπασε και ομολόγησε ότι στραγγάλισε την κόρη του, γιατί δεν ήθελε να την κάνει μπάνιο και πέταξε το άψυχο κορμάκι της σε κάδο απορριμμάτων λίγα μετρά μακριά από το σπίτι τους.

Οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Νεκροί πατέρας και τα 2 παιδιά του 
Στις 24 Νοεμβρίου 2017 η πυροσβεστική καλείται να σβήσει φωτιά που είχε εκδηλωθεί σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη. Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης, αλλά μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν νεκροί ο πατέρας και οι δίδυμοι γιοι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος πατέρας των παιδιών αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα. Έγραψε στον τοίχο του σπιτιού του «Σας βαρέθηκα όλους», έβαλε φωτιά στο στρώμα του, αφού έκλεισε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και αυτοκτόνησε, παίρνοντας μαζί του στον θάνατο τα παιδιά του.

  • Στις 17 Δεκεμβρίου 2017 η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από την οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους. Αστυνομικός, ο οποίος ανήκε στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη δολοφονεί τη σύζυγό του και την πεθερά του. Κατόπιν πηγαίνει στο δωμάτιο που κοιμάται η μονάκριβη κόρη του, την πυροβολεί εξ επαφής στο κεφάλι και αυτοκτονεί.
  • Η υπόθεση της μικρής Άννυ
    Η δολοφονία της 4χρονης Άννυ είναι ίσως ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα που έχουν απασχολήσει την ελληνική αστυνομία. Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής στις 21 Απριλίου 2015 η μητέρα της Άννυ δηλώνει με καθυστέρηση στην αστυνομία την εξαφάνιση της κόρης της.Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο

Όπως αποκαλύφθηκε ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός. Ο πατέρας της, αφού τη σκότωσε, την τεμάχισε και την έβρασε. Μετά για να εξαφανίσει το πτώμα της κάποια κομμάτια τα πέταξε στην τουαλέτα και κάποια σε κάδους σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν το ΠανελλήνιοΗ φρικτή δολοφονία της μικρής Βασούλας το 2002

Το άψυχο κορμάκι του 13χρονου κοριτσιού βρέθηκε κατακρεουργημένο.  Η μητέρα της μικρής κατηγόρησε αμέσως τον εν διαστάσει σύζυγό της, λέγοντας ότι σκότωσε το παιδί τους για να την εκδικηθεί, επειδή τον εγκατέλειψε. Ο πατέρας συνελήφθη και καταδικάστηκε για τη δολοφονία της κόρης του.

Βασάνιζαν το 2,5 ετών αγοράκι τους με βραστό νερό

Το 2014 η μητέρα μαζί με τον φίλο της μεταφέρουν νεκρό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών στο Ηράκλειο Κρήτης ένα αγοράκι μόλις 2,5 ετών. Όπως αποδείχθηκε, το ζευγάρι των Βούλγαρων έριχνε βραστό νερό στην πλάτη του μωρού, προκαλώντας του βασανιστικό θάνατο.

Δολοφονία Δουρή -Ερμιόνη:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1993 όταν το πανελλήνιο παρέλυσε από την είδηση του φρικτού θανάτου του 6χρονου Νίκου Δουρή που βρέθηκε νεκρός και σεξουαλικά κακοποιημένος.
Ως δράστης του φρικτού αυτού εγκλήματος συλλαμβάνεται ο πατέρας του μικρού, ο οποίος και ομολογεί την αποτρόπαιη πράξη του.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης δήλωνε ότι από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης των εγκληματολογικών εργαστηρίων δεν ήταν σίγουρο ότι δολοφόνος ήταν ο Μανώλης Δουρής. Στις 24 Φεβρουαρίου 1996, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου του, ο Δουρής αυτοκτονεί μέσα στο κελί του στις φυλακές Τριπόλεως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος