ΟΕΝΓΕ: Μεγάλη ανταπόκριση γιατρών για συμμετοχή σε αποστολή στην Τουρκία

Μεγάλος αριθμός Ελλήνων γιατρών δήλωσε την πρόθεσή του να στελεχώσει αποστολή ιατρικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία

Στη διαδικασία συγκρότησης αποστολής με στόχο τη στήριξη των σεισμοπαθών στην Τουρκία, βρίσκεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που όπως επισημαίνει, έχει γίνει δεκτή με δεκάδες μηνύματα για δηλώσεις συμμετοχής.

Στο οργανωτικό επίπεδο υπάρχει επικοινωνία Υπουργείο Υγείας και η αποστολή θα ξεκινήσει όταν οι τουρκικές αρχές εξασφαλίσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλούς μετάβασης αλλά και διαμόρφωσης κατάλληλων υποδομών υποδοχής της ιατρικής αποστολής. Επίσης η ΟΕΝΓΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Απαιτούμε να αρθεί άμεσα το δολοφονικό εμπάργκο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που συνεχίζεται ακόμα και τώρα σε βάρος του Συριακού λαού που θρηνεί για τους χιλιάδες νεκρούς του και δίνει τη μάχη στα χαλάσματα του καταστροφικού σεισμού αβοήθητος.

Απαιτούμε να αρθούν άμεσα όλα τα εμπόδια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας:

Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αρθούν τα νομικά εμπόδια για την αποστολή του αίματος που συλλέγεται από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς.

Στους συναδέλφους που θα συμμετέχουν στην ιατρική αποστολή να χορηγηθεί ειδική άδεια που δε θα προσμετρηθεί σαν κανονική) και να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ.

Ο χρόνος συμμετοχής στην αποστολή των ειδικευόμενων γιατρών να προσμετρηθεί ως χρόνος ειδικότητας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος