ΟΕΝΓΕ: Κινητοποιήσεις για την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο της Άρτας στις 5 Μαΐου

Με κινητοποίηση και στάση εργασίας την Παρασκευή 5 Μάϊου 11:00 – 13:00 στην Άρτα, αλλά και σε νομικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν, δραστηριοποιείται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, για το θέμα που προέκυψε με τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Άρτας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Αφού η διοίκηση εξάντλησε κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής των δύο (2) μόνο εναπομεινάντων συναδέλφων με συνεχόμενα “εντέλλεσθε” για διαρκή υπερεφημέρευση, τελικά επέλεξε να αφήνει ΚΕΝΕΣ ημέρες χωρίς εφημερεύοντα Ακτινολόγο σε νοσοκομείο με πολλά τμήματα και πολλούς νοσηλευόμενους ασθενείς το οποίο έχει κάθε μέρα γενική εφημερία για επείγοντα περιστατικά. Η ίδια διοίκηση που με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει εγκαταλείψει το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και άλλα τμήματα του νοσοκομείου στην τύχη τους να υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης.

Η ίδια διοίκηση νοσοκομείου και η ίδια διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που διώχνει γιατρούς του νοσοκομείου Άρτας με αναγκαστικές μετακινήσεις για κάλυψη παρόμοιων τραγικών ελλείψεων σε άλλα νοσοκομεία τα οποία επίσης έχει εγκαταλείψει υποστελεχωμένα (όπως π.χ. με την πρόσφατη αναγκαστική μετακίνηση Επιμελήτριας Χειρουργού από το νοσοκομείο Άρτας στο νοσοκομείο Πρέβεζας).


Όλες αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες είναι εκτός των άλλων και έκνομες (έκθεση ασθενών σε κίνδυνο, παραβίαση ανώτερου επιτρεπόμενου ορίου ωρών εργασίας για τους γιατρούς κλπ).

Είναι σκόπιμες και μεθοδευμένες με διπλή στόχευση: την ολοσχερή επιχειρηματική με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων μονάδων υγείας (χαρακτηριστικά η διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας χρησιμοποιεί ως πρόσχημα αυτήν την ελεεινή κατάσταση που η ίδια δημιούργησε για να επιβάλλει “σύμπραξη” τύπου ΣΔΙΤ με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της πόλης) και το λειτουργικό “λουκέτο” σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία σύμφωνα με το κυβερνητικό δόγμα “σε κάθε ευρύτερη περιοχή μόνο ένα νοσοκομείο – κόμβος και όλα τα υπόλοιπα υποβαθμισμένες υποτυπώδεις ακτίνες του κόμβου”.
Απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις.
Απαιτούμε να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς».

H ΠΟΕΔΗΝ

Παρέμβαση πραγματοποίησε και η ΠΟΕΔΗΝ προς τον Θ. Πλεύρη και τη Μ. Γκάγκα, που αναφέρεται στις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται σε ιατρικό προσωπικό στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας.

Σχετική είδηση: Εφημερίες χωρίς ακτινοδιαγνωστικό στο Νοσοκομείο Άρτας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος