ΟΕΝΓΕ: Άμεση αναβάθμιση της Παιδιατρικής περίθαλψης με κάλυψη των κενών

Array

Στα προβλήματα που εμφανίζονται στη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως: «Η ΟΕΝΓΕ κατ’ επανάληψη έχει αναδείξει τη μεθοδευμένη προσπάθεια αποσάθρωσης της δημόσιας Παιδιατρικής περίθαλψης προς όφελος της κερδοφορίας ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (το μεγαλύτερο Παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας) έχει πλέον ξεφύγει από κάθε όριο. Έχουν απομείνει μόνο 8 Αναισθησιολόγοι (και ακόμα ένας συνάδελφος με σοβαρά προβλήματα υγείας) με αποτέλεσμα, με απόφαση της Επιστημονικής Υπεύθυνης του τμήματος που είναι και διευθύντρια του Χειρουργικού τομέα, να αναστέλλονται από 5/9/22 και επ’ αόριστον όλες οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις όλων των ειδικοτήτων.

Και αυτό ενώ ήδη υπάρχουν τεράστιες λίστες αναμονής, μιας αναμονής που έχει διάρκεια πολλούς μήνες ή και ολόκληρα χρόνια.

Μεθοδευμένα τα δημόσια Παιδιατρικά νοσοκομεία συρρικνώνονται, με αποτέλεσμα πρακτικά να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες Δευτεροβάθμιας Παιδιατρικής περίθαλψης σε υπηρεσίες «πρώτων βοηθειών», οι γονείς μικρών παιδιών εκβιάζονται και σπρώχνονται να απευθύνονται με το αζημίωτο σε ιδιωτικές κλινικές για επιβεβλημένες χειρουργικές ιατρικές πράξεις.

Κάτι που διαφαινόταν ήδη από τις αρχές 2022 με την προσπάθεια υποβάθμισης και του Παίδων Πεντέλης η οποία γίνεται με διάφορα προσχήματα (αρχικά με πρόσχημα τον εμβολιασμό, στη συνέχεια με πρόσχημα εγκατάστασης χώρων φιλοξενίας υγιών παιδιών κλπ).

Οι γιατροί του Αγία Σοφία και η ΟΕΝΓΕ απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων Αναισθησιολόγων με μόνιμες προσλήψεις και την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας υποβάθμισης και συρρίκνωσης του νοσοκομείου και περαιτέρω εμπορευματοποίησης της Παιδιατρικής περίθαλψης».

Σχετικές ειδήσεις

ΕΙΝΑΠ: Αναβολές χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία – Έλλειψη αναισθησιολόγων

Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Δεν επαρκούν οι αναισθησιολόγοι (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος