Ο θείος του 11χρονου στην ΕΡΤ: «Όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω»

«Η οικογένεια θέλει να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» είπε μιλώντας στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ ο θείος του 11χρονου Βασίλη που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του χθες μετά τη φονική έκρηξη στον λέβητα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και τον οποίο αποχαιρέτησαν σήμερα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και σπαραγμού, οι συγγενείς, οι φίλοι και συμμαθητές του.

«Βγήκα μπροστά να μιλήσω αυτή τη δύσκολη ώρα, για να μείνει η οικογένεια ήσυχη και προστατευμένη» είπε ο κ. Θεόδωρος Κάντας, θείος του 11χρονου. «Η οικογένεια θέλει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για να διορθωθεί αυτό το ανασφαλές περιβάλλον» σημείωσε «δεν μπορεί τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και να μην νιώθουν οι γονείς τους ότι είναι ασφαλή»

«Από εκεί και πέρα όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω» είπε σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση ενώ μετέφερε τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας χθες, όταν πληροφορήθηκαν για το δυστύχημα.

Όταν του μεταφέρθηκε από τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, πως έγιναν οι πρώτες συλλήψεις του ηλεκτρολόγου και του εργολάβου του έργου στο λεβητοστάσιο και κατά πόσο αυτό αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια η αντίδραση του κ. Κάντα ήταν πως «Ακόμη είναι νωρίς. Η δικαίωση θα έρθει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.»

Όπως συμπλήρωσε οι πραγματογνώμονες θα κρίνουν εάν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας. Θα πρέπει να μην πάει τσάμπα ο θάνατος ενός παιδιού»

Όσο για το κατά πόσο έχει ενοχληθεί από το «μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ του δημάρχου και του διευθυντή του σχολείου, απάντησε πως «σίγουρα ενοχληθήκαμε. Ας μείνει η οικογένεια μακρυά από αυτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία»

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης – Σέρρες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος