Ο Λ. Αυγενάκης στην ΕΡΤ: Εγκώμιο για Τσιτσιπά – Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

H χαρά όλων είναι μεγάλη για τον κορυφαίο ‘Ελληνα αθλητή Στέφανο Τσιτσιπά που φαίνεται να έχει “αστείρευτες δυνάμεις”, τόνισε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Στην συνέντευξη επίσης αναφέρθηκε στον απόηχο των εκλογών στις Ομοσπονδίες και στην επανεκκίνηση του Αθλητισμού. Είμαστε πανέτοιμοι για το Ράλι Ακρόπολις που στις 12 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στην Ελλάδα, τόνισε.

Ο οργανωμένος αθλητισμός σταδιακά ανοίγει με πρωτόκολλα πολύ αυστηρά που τηρούνται. Στη χθεσινή διάσκεψη αλλά και υπό εξέλιξη συναντήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο το πλάνο για ασφαλή επανεκκίνηση, με δεδομένο ότι η πιστή εφαρμογή των μέτρων έχει φέρει “εξαιρετικά αποτελέσματα”, ανέφερε ο κ. Αυγενάκης μιλώντας για τάξη και πειθαρχία που συγκράτησαν τα κρούσματα. Εξαίρεση αποτελεί το ανδρικό ομαδικό άθλημα που ξέφυγαν , όπως είπε.

“Καθυστέρησαν αρκετά οι εκλογές – Νίκησε ο αθλητισμός”

Θέση μας είναι ότι χρήματα ενόψει εκλογών δεν δίνονται  καθώς προτεραιότητά μας είναι να καταλήξουν στον αθλητή, τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Μιλώντας  για ολοκληρωμένη παρουσίαση του “Χίλωνα”, του σχεδίου κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης  με αλγόριθμο βάσει των αποδόσεων των ομοσπονδιών ο κ. Αυγενάκης ανέφερε:

“Ικανοποιήσαμε πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας. Τα πάντα πάνω στο τραπέζι με διαφάνεια, από μετάλια μέχρι περιστατικά ντόπιγκ καταλήγουν στο σύστημα αλγόριθμου. Δεν έχουμε καμία διάθεση να διαχειριζόμαστε το χρήμα ως εργαλείο πίεσης”.

Για τα νέα πρόσωπα στα διοικητικά συμβούλια μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι “νίκησε ο αθλητισμός” με γνώμονα την ανανέωση και τον καθαρό αέρα.

“Σε κάποιες ομοσπονδίες το πουλόβερ ξηλώθηκε ολόκληρο, σε άλλες το μισό”

Συνιστά γενναία αρχή, τόνισε συνοψίζοντας ότι η ανανέωση σε επίπεδο προέδρων φτάνει το ποσοστό του 83%, αφού άλλαξαν 20 από τους 24 και στα διοικητικά συμβούλια 188 μέλη είναι καινούργια, μεταξύ αυτών 58 Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές καθώς και 67 γυναίκες.

Για πρώτη φορά υπάρχει εκπρόσωπος αθλητών ως τακτικό μέλος με δικαίωμα ψήφου, υπενθύμισε.

Το πλαίσιο εφαρμόστηκε από τις 45, ενώ πέντε ομοσπονδίες δεν έχουν πραγματοποιήσει εκλογές και βρίσκονται στα δικαστήρια, ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας για ευθύνη του κ. Βασιλακόπουλου, “προσωπικότητα που έχει ταυτιστεί με το ελληνικό μπάσκετ αλλά οδηγεί τόσο χαμηλά το άθλημα.

“Να κλείσουν το συντομότερο οι πληγές”

Επικρίνοντας ως παράλογη τη συμπεριφορά του κ. Βασιλακόπουλου ο υφυπουργός είπε ότι “είναι ώρα να καταλάβει ότι κάνει ζημιά και παίρνει στο λαιμό του δεκάδες σωματεία και αθλητές.  Ο καθένας κρίνεται και το υπουργείο Αθλητισμού είναι εδώ να προφυλάξει τη νομιμότητα και την τάξη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος