Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά το θρίαμβο στο Μόντε Κάρλο – Τι είπε στην ΕΡΤ (video)

Δεν μπορούμε να έχουμε πολλά επινίκια γιατί ήδη οργανώνουμε το ταξίδι μας στη Βαρκελώνη για το επόμενο τουρνουά, είπε ο Απόστολος Τσιτσιπάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, μία ημέρα μετά τον θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο. “Είμαι εδώ για να του υπενθυμίζω ότι είναι ανηφορικός ο δρόμος. Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι να είναι ευτυχισμένος” τόνισε μιλώντας για τον γιό του  και για τη χθεσινή νίκη κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 6-3), είπε πως  “Ο Στέφανος είναι κάτοικος Μονακό, η οικογένεια του ζει εδώ και αυτό νομίζω τον βοήθησε πολύ να κάνει υπερβάσεις σημαντικές σε αυτό το τουρνουά. Ήταν μαγική στιγμή η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου”.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το πρώτο Masters της καριέρας του, σ’ έναν τόπο που η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, όπως ενημέρωσε ο πατέρας του, είχε κερδίσει, το ίδιο τουρνουά σε επαγγελματικό επίπεδο και μάλιστα την ίδια ημερομηνία, 18 Απριλίου. “Μπορεί να είναι η πρώτη νίκη Masters αλλά νομίζω ότι έχει κάνει και μεγαλύτερη στο ATP Finals. Είμαι τριπλά ευτυχισμένος είπε, γιατί είμαι γονέας, προπονητής δίπλα στο παιδί μου και κάνω αυτό που αγαπάω”.

Ήταν ο 6ος τίτλος του Στέφανου μέσα στα διεθνή tennis court. Όπως τονίζει ο πατέρας του

“Επειδή ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη για τους αθλητές, καθώς δυσχεραίνονται οι μετακινήσεις τους με τον κορονοϊό, ο Στέφανος έχασε για λίγο το δρόμο του αλλά με αυτή τη νίκη επανήλθε στο δρόμο που είχε χαράξει κερδίζοντας το ATP Finals στο Λονδίνo. Τού εξήγησα ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός ο ανηφορικός και εάν τον ακολουθήσει οι χαρές θα είναι μπροστά του” και επισήμανε πως “Αυτή είναι η δουλειά μας να του το υπενθυμίζουμε”

Μιλώντας για την πορεία του γιού του στο τένις, που όπως είπε ήταν εμφανής η μεγάλη κλίση του στο άθλημα από παιδί, γι΄αυτό και τον ενθάρρυνε να συνεχίσει, ανέφερε: “Ο Στέφανος αγάπησε πάρα πολύ το τένις από μικρό παιδί. Είναι ευτυχισμένος παίζοντας τένις. Ο ρόλος των ανθρώπων που είναι κοντά σου, είτε είναι γονείς είτε είναι δάσκαλοι, είναι να τον στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια και να του υπενθυμίζουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει”. “Όμως τα παιδιά πιστεύω πως έχουν τόσο μεγάλη δύναμη μέσα τους που μπορούν να πραγματοποιήσουν κάθε τους όνειρο” υπογράμμισε.

Απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το πότε μπορεί ο γιός του να φτάσει στο Νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και επισήμανε ότι αυτό που θέλω είναι να “δουλεύουμε μεθοδικά, να κάνουμε πράγματα σωστά και να είναι ευτυχισμένος . Νομίζω ότι εάν δουλέψει μεθοδικά μπορεί όλα τα τα πετύχει. Το έχει αποδείξει”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος