Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Καύσωνας προ των πυλών, σύντομος, μικρής έντασης (video)

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα να φθάνει τους 38 με 40 βαθμούς, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Τα θετικά πάντως είναι: πρώτα ότι ο καύσωνας αυτός είναι μικρής διάρκειας, επίσης ότι δε θα είναι μεγάλης έντασης, (στον προηγούμενο σε πολλές πόλεις η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς) και το τρίτο θετικό είναι ότι το μελτέμι δε θα σταματήσει τελείως, στο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βουνά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας το απόγευμα, Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 και στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει, στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 36, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Ο άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες
διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ηπειρωτικά. Τοπικά θα φτάσει και τους 40 βαθμούς

Στην Αττική τοπικά το θερμόμετρο Πέμπτη και Παρασκευή θα ανέβει μέχρι και τους 39 βαθμούς. Βέβαια στα παραθαλάσσια και ιδίως στα ανατολικά του νομού με το μελτέμι να διατηρείται τουλάχιστον στα 5 μποφόρ η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη και το αίσθημα της ζέστης θα είναι ασφαλώς μικρότερο.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος