Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας έως την Τρίτη (video)

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας αναμένονται έως την Τρίτη, τα οποία θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν νοτιοδυτικοί, πρόσκαιρα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Υψηλές σχετικα θερμοκρασίες προβλέπονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο.

Την Κυριακή από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα και κατά τόπους ισχυρές. . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ ενώ θα ευνοηθεί η μεταφορά σκόνης στα νότια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Στα βόρεια μέχρι 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέχρι 21βαθμούς ενώ στην βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 25 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικα τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα όμως προβλέπονται εκ νέου βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς.

Την Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Θα χιονίσει πρόσκαιρα στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος