Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Άστατος και την Κυριακή – Ξεκινά η πολλή ζέστη από Τετάρτη (video)

Την Κυριακή θα συνεχιστεί ό άστατος καιρός κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά με μεσημεριανές απογευματινές μπόρες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Με ηλιοφάνεια στα νησιά. Ξεκινά η πολύ ζέστη από Τετάρτη.

Την Κυριακή στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μόνο στο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι –απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Από την Τρίτη ξεκινά η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Θα είναι σίγουρα η πρώτη φετινή ζέστη με το θερμόμετρο την Πέμπτη στα ηπειρωτικά σε περιοχές μακριά από την θάλασσα στους 38 με 41 βαθμούς. Oi υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Παρασκευή.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος