Ένθετο Γεωργία: Σημαντικά αυξημένος ο νέος προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης – Ενεργοποιήθηκε η «κάρτα του αγρότη»

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΕΥΦΥΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Ολοένα και περισσότεροι αγρότες αρχίζουν να εφαρμόζουν μεθόδους ευφυούς γεωργίας στα χωράφια τους για μείωση του κόστους παραγωγής και μεγαλύτερες αποδόσεις. 

Τώρα, οι αγρότες μπορούν να λάβουν όλη τη γνώση που χρειάζονται για να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες και με τη βοήθεια του Smart Agro Hub, του κέντρου ικανοτήτων στον τομέα της ευφυούς γεωργίας, μιας σύμπραξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με εταιρείες αγροτεχνολογίας.

Στο πειραματικό αγρόκτημα στην Αλίαρτο γίνονται ηδη πειράματα πάνω σε καλλιέργειες, ενώ εκεί μπορούν να δοκιμαστούν και καινοτόμες ιδέες.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS

·      Σημαντικά αυξημένος ο νέος προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης

Αυξημένος κατά 125 εκατομμύρια ευρώ είναι ο νέος προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης, φτάνοντας συνολικά τα 305 εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης του μέτρου. Να σημειωθεί ότι δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες για την υλοποίηση επενδύσεων, όπως η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας, ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεών τους, η εγκατάσταση φυτειών, η κατασκευή θερμοκηπίων και σταβλικών εγκαταστάσεων. Η ενίσχυση εξαρτάται από την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του και κυμαίνεται από 40% έως 80%.

·      Ενεργοποιήθηκε η “κάρτα του αγρότη”

Από τις 24 Απριλίου και με ισχύ μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενεργοποιήθηκε η «Κάρτα του Αγρότη» η οποία διατίθεται στους γεωργούς και κτηνοτρόφους, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτησή τους  προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα όπου διατηρούν το λογαριασμό τους.

·      Σταμναγκάθια και ασκόλυμπροι

Δεκάδες παραγωγοί στην Γραμβούσα Κισσάμου καλλιεργούν κυρίως σταμναγκάθια αλλά και ασκόλυμπρους. Οι αποδόσεις τους είναι πολύ καλές, ενώ είναι πολύ δημοφιλή τα αγριόχορτα αυτά ειδικά στην Κρήτη. Η διατροφική τους αξία είναι μεγάλη και αποτελούν γευστικές πινελιές σε περιζήτητα πιάτα στην κρητική κουζίνα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος