Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Σποραδικές χιονοπτώσεις και κρύο στη χώρα

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά διαστήματα στις βορειότερες περιοχές αναμένεται πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων

Και σήμερα Tρίτη (7/2), αλλά και ως την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι σποραδικές χιονοπτώσεις στη χώρα, κυρίως σε ανατολική Μαγνησία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε ορεινές ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι βοριάδες θα είναι μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο και θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές ενώ μόνο στα Δωδεκάνησα το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς. Και μέχρι την Παρασκευή ο ισχυρός παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια θα παραμένει, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και -10 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία.

Πιο αναλυτικά για σήμερα:

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου, πρόσκαιρα στη δυτική Πελοπόννησο και τα νότια νησιά του Ιονίου θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.


Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως το μεσημέρι 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 5 με 8 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

Χιονόνερο στη Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά διαστήματα στις βορειότερες περιοχές αναμένεται πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Oι άνεμοι θα κινηθούν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.  Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 5 βαθμοί Κελσίου.


Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος