Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ξανά νοτιάδες με αρκετές βροχές ως το Σάββατο (video)

Μπορεί την Τετάρτη, πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου η ελάχιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα να ήταν -8 βαθμοί και στα Γιάννενα -3 βαθμοί Κελσίου, όμως τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα μαλακώσει σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί νοτιάδες και προβλέπεται βροχερός καιρός, την Πέμπτη κυρίως στα δυτικά, Παρασκευή και Σάββατο όμως στις περισσότερες περιοχές. Οι παροιμίες του λαού για κρύο «τα Νικολαβάρβαρα» δεν θα επαληθευτούν φέτος…

Την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο , το πρωί όμως στα βορειοδυτικά οι θερμοκρασίες θα είναι αρνητικές.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη οι άνεμοι βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά.  Θα βρέξει όμως τοπικά και σε άλλες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος