O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τοπικές βροχές στα δυτικά το Σάββατο (video)

Το Σάββατο θα βρέξει στα δυτικά ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Κυριακή περισσότερη συννεφιά με τοπικές βροχές, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια. Από το βράδυ της Κυριακής στα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας, στο νότιο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ταυτόχρονα το βράδυ της Κυριακής στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

Το Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου το μεσημέρι απόγευμα θα σημειωθούν λίγες βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο και θα σχηματισθούν ομίχλες στα ανατολικά.
Οι άνεμοι 3 με 4 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 23 και στα υπόλοιπα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι ασθενείς. Τη νύχτα  βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα βρέξει σε αρκετές περιοχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν ανοιχτά στο Ιόνιο. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυόμενοι το απόγευμα στα 5 με 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο  7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια, εκεί το θερμόμετρο δεν θα ξεπερνά τους 16 με 18 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος