Την Πέμπτη προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτές και στην Εύβοια, ενώ παραμένουν οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε και σχετικό δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Την Παρασκευή πάντως αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Αν και την Κυριακή ένα νέο σύστημα θα δώσει μόνο στα δυτικά βροχές και τοπικές καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές ο βελτιωμένος καιρός θα διατηρηθεί και προβλέπονται πολλές ώρες ηλιοφάνειας, που, μετά την φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού, θα είναι ευπρόσδεκτες.
Την Πέμπτη τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Μάνο στα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα
ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Ο καιρός το βράδυ θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος