Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας, έρχεται χειμώνας (video)

Συνεχίζεται ο βροχερός καιρός τη Δευτέρα μάλιστα από το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Τρίτη τοπικά ισχυρές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη Θεσσαλία ενώ καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στο Αιγαίο. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής χώρας, από το βράδυ θα χιονίσει και στα βόρεια σε χαμηλότερο υψόμετρο. Θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.
Την Τετάρτη τα φαινόμενα περιορίζονται στα ανατολικά, ο υδράργυρος πέφτει και άλλο. Τα χιόνια θα σημειώνονται και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, παραμένουν οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.
Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα σταματούν,  τσουχτερό όμως κρύο με την ελάχιστη θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία και κάτω από τους -10οC.

Την Δευτέρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες από τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές. Βαθμιαία θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη  προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπονται  βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.
Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος