Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας έως την Δευτέρα (video)

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας αναμένονται έως την Δευτέρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Τρίτη μετά το μεσημέρι οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Την Τετάρτη με ήλιο άλλα με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές , όμως τη νύχτα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά θα βρέξει στο ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τη νύχτα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, βαθμιαία στα πελάγη 7 το βράδυ στο Αιγαίο και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 22 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται από νωρίς το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 με πρόσκαιρη ενίσχυση τη νύχτα στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Και την Κυριακή με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου δεν θα βρέξει, στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται βροχερός καιρός. Μάλιστα από το απόγευμα οι βροχές και οι καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρές και το βράδυ θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος