O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τελευταία ημέρα κακοκαιρίας – O παγετός θα συνεχιστεί

Χιονοπτώσεις, μέτριας έντασης, θα έχουμε κυρίως σε βόρεια, κεντρική Εύβοια, Μαγνησία, Φθιώτιδα και Βοιωτία. Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο

Η Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ουσιαστικά, θα είναι η τελευταία ημέρα αυτής της πολυήμερης κακοκαιρίας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Θα συνεχιστούν ως τις μεσημβρινές ώρες οι χιονοπτώσεις μέτριας έντασης κυρίως σε βόρεια, κεντρική Εύβοια, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία.

Tο πολύ κρύο και ο ισχυρός παγετός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Οι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ βοριάδες στο Αιγαίο, ανατολικοί στο Ιόνιο, μάλιστα στα νότιο Ιόνιο φτάνουν και τα 9 μποφόρ. Ίσως για λίγο χιονίσει και την Παρασκευή στα κεντρικά και κυρίως στην Εύβοια. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται με πολλές ώρες ηλιοφάνειας και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, όμως, και πάλι αρνητικές θερμοκρασίες θα σημειώνονται στα κεντρικά και τα βόρεια.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μαγνησίας, της βόρειας Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς με βαθμιαία εξασθένηση. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των βόρειων Κυκλάδων και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά ανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 06 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες. Οι άνεμοι έως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 07 βαθμούς Κελσίου.


Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος