Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μικρή εξασθένηση του μελτεμιού – Τοπικές βροχές και καταιγίδες

Εξασθενεί λίγο το μελτέμι τη Δευτέρα, όμως έως και την Πέμπτη τοπικά θα φτάνει στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε καλά επίπεδα, και λίγο πιο κάτω από τα κανονικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από τα μέσα της εβδομάδας και στο τέλος θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

Πιο αναλυτικά για την Δευτέρα:

Kυρίως στη νότια Πελοπόννησο και την Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και το βράδυ στη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος