Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο – Τριαντάρια τη νέα εβδομάδα»

Γενικά πολύ καλός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς βέβαια να λείπει και η αστάθεια με τις μπόρες και κάποιες τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως και τα ορεινά της Κρήτης, τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι αν και σήμερα θα πνέουν εξασθενημένοι μεταβλητοί, από αύριο θα γυρίσουν σε δυτικούς και θα ενταθούν λίγο, φτάνοντας και τις επόμενες μέρες έως τα 5-6 μποφόρ στα νότια πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα φτάνοντας και τους 30 βαθμούς τοπικά και δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά και τις επόμενες μέρες, με μικρή περαιτέρω άνοδο μάλιστα από τη Δευτέρα.

ΣΗΜΕΡΑ

Σε όλη τη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώσουν κατά τόπους το μεσημέρι – απόγευμα και θα εκδηλωθούν μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως και τα ορεινά της Κρήτης και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί, δε θα ξεπερνούν τα 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο ακόμα και θα φτάσει τοπικά τους 28-30 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 24-26 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ

Ήλιος με αραιές συννεφιές, πυκνότερες το μεσημέρι – απόγευμα, άνεμοι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρόμοιος καιρός με λίγες παραπάνω συννεφιές τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες, κυρίως στα γύρω ορεινά όπου θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Και πάλι ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές που τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Δυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ τοπικά στα νότια και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος