Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Τοπικές βροχές το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, περισσότερες Κυριακή και Δευτέρα

Με καλές καιρικές συνθήκες ξεκινά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Κυριακή και Δευτέρα δεν θα αποφύγουμε τις τοπικές μπόρες, θα είναι όμως σύντομες, συμφωνά με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις με ελάχιστες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Στην Αττική περιμένουμε μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  9 έως 19 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με αρκετή συννεφιά και κάποιες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. οι άνεμοι νότιοι εως 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βοριάδες 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Όσο για τη Δευτέρα, Πρωτομαγιά, δεν θα λείψουν και πάλι οι σύντομες βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πιθανώς στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι βοριάδες έως 4 μποφόρ στο Αιγαίο, νότιοι στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 20 με 22 βαθμούς. Αρκετά βροχερός θα παραμείνει ο καιρός έως και την Πέμπτη.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος