Η ανομβρία επιμένει στη χώρα, χωρίς βροχές έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως το Σαββατοκύριακο οπότε θα φτάσει και τους 29 βαθμούς, με τον βοριά στο Αιγαίο να πνέει κατά διαστήματα σε ισχυρές εντάσεις.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα δυτικά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς, έως 22 στο νότιο Αιγαίο.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.
Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.
Tην Πέμπτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις τοπικά. Οι βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.
Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος