Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ανοιξιάτικος το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Που θα υπάρξουν παροδικές βροχές

Με ανοιξιάτικο καιρό θα κυλήσει ο καιρός του τριημέρου της Πρωτομαγιάς. Δεν θα λείψουν όμως οι σύντομες μπόρες, λιγότερες το Σαββατοκύριακο και περισσότερες τη Δευτέρα. Οι θερμοκρασίες θα είναι ευχάριστες και οι θάλασσες ήρεμες διευκολύνοντας τους εκδρομείς.

Την Παρασκευή θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Λίγο πιο αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και ανατολική Κρήτη όπως και τοπικά στην Πελοπόννησο όπου μπορεί να εκδηλωθούν σύντομες μπόρες. Οι βοριάδες στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν, στο Αιγαίο όμως θα πνέουν στα 6 και τοπικά 7 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα. Η θερμοκρασία σταδιακά θα σημειώσει μικρή άνοδο πιο αισθητή στα ηπειρωτικά φτάνοντας τους 20 με 22 βαθμούς. 

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις πιο αυξημένες το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι τα 6 στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει αίθριο καιρό με τους ανέμους ασθενείς βόρειους στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη  θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα έχει  γενικά αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες και μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα μέχρι τους 19 με 21 βαθμούς.

Την Κυριακή και την Δευτέρα θα συνεχιστεί ο καλός καιρός με υψηλές θερμοκρασίες. Οι τοπικές μπόρες όμως δεν θα λείψουν τις απογευματινές ώρες πιο πολλές και πιο οργανωμένες την Δευτέρα. Η συνέχεια της εβδομάδας φαίνεται αρκετά βροχερή.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος