Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Άνοδος της θερμοκρασίας, ξανά καταιγίδες από την Πέμπτη (video)

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Στα ηπειρωτικά αναμένεται την Τετάρτη τοπικά να φτάσει και από την Πέμπτη να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο από την Πέμπτη έως και το σαββατοκύριακο προβλέπεται εκ νέου ενίσχυση της αστάθειας, με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στις ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων, η έντασή τους θα φτάνει τα 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θεροκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις ηπειρωτικές περιοχές, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και αναμένεται στα ηπειρωτικά να φτάσει κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος