Ο Γιάννης Τρουπής, Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ, αποκωδικοποιεί τα πολιτικά μηνύματα και τα εκλογικά διλήμματα της περιόδου

Array

Ο Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιάννης Τρουπής επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τα πολιτικά μηνύματα και τα εκλογικά διλήμματα που αναδείχθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Το «όχι» του πρωθυπουργού στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ερωτηθείς γιατί τελικά ο πρωθυπουργός είπε τόσο κατηγορηματικά «όχι» στις εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Τρουπής είπε: «Αρχικά στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υπήρχαν περισσότερες από μία εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου, παρ’όλα αυτά δεν προχώρησε σε κάποια».

Συνέχισε: «Εκτός από τη θεσμικότητα, πρέπει να συνυπολογίσουμε την πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη ότι όσο το κλίμα θα πολώνεται και τα διλήμματα θα τίθενται στους πολίτες με επιτακτικό τρόπο, κύριο δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, τόσο θα συσπειρώνεται η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος και δικό του και του κυβερνώντος κόμματος».

Ανοιχτές «γέφυρες» του πρωθυπουργού προς το κέντρο

Ο κ. Τρουπής ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες πως «τους ενώνουν περισσότερα από όσα τους χωρίζουν», αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος