Τεταμένο κλίμα σε Δυτ. Αττική και άλλες πόλεις – Αυξημένες περιπολίες της ΕΛΑΣ

Array

Εκτεταμένες καταστροφές σημειώθηκαν σε κατάστημα ελαστικών και σε αστικό λεωφορείο στη Δυτική Αττική, με αφορμή τον πυροβολισμό, που δέχτηκε στο κεφάλι 16χρονος από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Πυροβολισμοί σε φορτηγό, φωτιές σε καταστήματα, εμπρησμός αστικού λεωφορείου, πετροπόλεμος και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και οδοφράγματα συνθέτουν το σκηνικό έντασης. Την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας αποφάσισε ο ΟΑΣΑ. Τροποποιήσεις στα δρομολόγια 22 λεωφορειακών γραμμών. Κλειστή ως αυτή την ώρα η περιφερειακή οδός Αιγάλεω, στο ρεύμα από Αττική οδo προς Διυλιστήρια.

Στον Ασπρόπυργο, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες της Αστυνομίας, υπό τον φόβο κλιμάκωσης της έντασης. Όπως είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαδόπουλος, ακόμα και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ που επιχειρούν οι πυροσβέστες  για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε εταιρεία εμπορίας και αποθήκευσης ελαστικών, υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.  Η πυρκαγιά στο κατάστημα, το οποίο πυρπόλησαν πιθανότατα νεαροί Ρομά, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, 12 ώρες μετά, επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν τη φωτιά καθώς το πυροθερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ομάδα Ρομά επιτέθηκε και πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στα Άνω Λιόσια, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Άλλα 2 αστικά λεωφορεία που εκτελούσαν επίσης δρομολόγιο στη περιοχή του Μενιδίου δέχτηκαν επίθεση με πέτρες, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο για λόγους ασφαλείας. Όσοι επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στη Δυτική Αττική μπορούν να καλούν στο 11185 από τις 06:30 για να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές.

Επίσης, λίγο μετά τις 11 περιφερειακή οδό Αιγάλεω εγκλώβισαν τους επιβαίνοντες σε ένα φορτηγό, πραγματοποίησαν πυροβολισμούς στον αέρα με κυνηγετικό όπλο, κατέβασε τους επιβάτες από το φορτηγό και στη συνέχεια προκάλεσαν εμπρησμό. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τόσο στο Μενίδι, στο Ζεφύρι, στα Άνω Λιόσια και στη Φυλή υπήρξαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ελαστικά και επεισόδια με αστυνομικούς, Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία ωστόσο σε όλη τη Δυτική Αττική υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας.

Η Τροχαία έχει λάβει μέτρα στην περιφερειακή Αιγάλεω, στο ύψος Σκαραμαγκά, τελευταία έξοδος στη Λ. Νάτο στην Αττική Οδό.

Νέο μπλόκο επιχείρησε να στήσει ομάδα Ρομά, αποκλείοντας προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Βραχνέικων. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων.

Στα Μέγαρα, λόγω των επεισοδίων διεκόπη για λίγη ώρα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων.

Στη Χαλκηδόνα, ομάδες Ρομά έστησαν οδοφράγματα με αποτέλεσμα να κλείσει η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, σημειώθηκαν επεισόδια με φωτιές και πετροπόλεμο.

Την ίδια ώρα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας που δείχνει την καταδίωξη του 16χρονου με το φορτηγάκι από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Χθες πήγαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι γονείς του 16χρονου. Ο πατέρας του σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τόνισε ότι αυτό που θέλουν είναι δικαιοσύνη, να τιμωρηθεί αυτός που τον πυροβόλησε. Δίπλα του στάθηκε η μητέρα του 16χρονου, που αρκέστηκε να πει μόνο ότι θέλει δικαίωση και πως ο γιος της είναι χάλια, σε άσχημη κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, νέο κύκλο ερευνών ανοίγει η δεύτερη σφαίρα που εντοπίστηκε καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου, σε κοντινή απόσταση από το σημείο των πυροβολισμών, όπου χτυπήθηκε ο 16χρονος. «Το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη» δηλώνουν οι γονείς του νεαρού, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική. Αιχμές για απόπειρα συγκάλυψης από την Αστυνομία, αφήνει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος